»»

"/>
Premijerka Bosansko podrinjskog kantona Goražde i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport priredile prijem za nove premijerligaše
Podrška Vlade BPK i resornog ministarstva sportskim kubovima, najboljim predstavnicima našeg grada i kantona
Datum: 24.05.2022.

Premijerka Bosansko podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Biljana Begović upriličile su danas prijem za sportiste i članove uprave Muškog rukometnog kluba Goražde i Sportskog fudbalskog kluba Libero koji su izborili plasman za ulazak u društvo najboljih, a to je u Premijer ligu BiH. Taj čin MRK Goražde krunisao je pobjedom u derbiju protiv “Veleža” iz Mostara, dok je SFK Libero savladao ekipu “Sane” u Sanskom Mostu i izborio mjesto u Premijer ligi BiH.

Podrška njihovim sportskim aktivnostima od strane  Vlade BPK Goražde i resornog ministarstva neće izostati kao što nije ni do sada,  a nagrada za postignute rezultate i ovaj put je konkretizirana dodjelom finansijskih sredstava u iznosima od po 5.000 KM.

„Mi smo zaista ponosni iz razloga što ćemo slijedeće takmičarske sezone imati tri premijerligaša iz našeg kantona, jer osim Odbojkaškog kluba Goražde sad ćemo  imati premijerligaše i u rukometu te ženskom fubalu. Smatramo da su oni opravdali našu podršku kada je u pitanju konsolidacija finansijske stabilnosti u ovim sportskim klubovima i da podrška njihovom radu nije bila uzaludna, što su nam oni vratili na najbolji mogući način sa dobrim igrama i sportskim rezultatima. Također, neophodno je puno raditi i na infrastrukturnim projektima koji će doprinijeti boljim uslovima, za što se moraju potruditi svi, od osnivača do kantona, pa i do viših nivoa vlasti“-naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Da Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo prate aktivnosti sportskih klubova u postizanju dobrih sportskih rezultata dokaz je i ovaj prijem koji je na njihovo zadovoljstvo organizovan samo nakon dva dana od rezultata koje su postigli, ovom prilikom naglasili su Kasim Kamenica, trener MRK Goražde i Senad Hubjer iz SFK Libero.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.