»»

"/>
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća upriličila prijem za članice ženske kadetske odbojkaške reprezentacije BiH
Opredjeljenje Vlade BPK je da u skladu sa finansijskim mogućnostima podrži i one klubove koji predstavljaju našu domovinu van njenih granica
Datum: 04.07.2022.

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća upriličila je danas prijem za članice ženske kadetske odbojkaške reprezentacije BiH koje predvodi selektor Mehmed Memišević,  koje na pripremama borave u Goraždu,  a nakon toga  uzet će učešće na Balkanskom prvenstvu 2022. koje će se održati u Vranju, Republika Srbija u periodu 0d 06-10. jula 2022.godine.

Bila je ovo prilika da se našim odbojkašicama koje na predstojećem takmičenju predstavljaju boje zastave BiH poželi puno sreće i uspjeha u postizanju sportskih rezultata.

„Pored podrške koju Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pruža sportskim klubovima koji egzistiraju na prostoru našeg kantona, opredjeljenje je, u skladu sa finansijskim mogućnostima, podržati i one klubove koji predstavljaju našu domovinu van njenih granica“-naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Na ovom sportskom događaju učestvovat će sedam reprezentacija, a ženska kadetska odbojkaška reprezentacija  BiH je u grupi sa Republikom Moldavijom i Republikom Srbijom.

„Mi ćemo dati svoj maksimum, nastojeći da opravdamo povjerenje koje nam je ukazano. Moramo biti svjesni da je riječ o ozbiljnim reprezentacijama, ali djevojke su motivirane, vrijedno su radile i nadam se da će Bosnu i Hercegovinu predstaviti u najboljem svjetlu.  Kako bi došle do očekivanih rezultata,  smatram da zaslužuju podršku kako Odbojkaškog saveza, viših nivoa vlasti, pa i lokalnih zajednica, a dobar primjer pokazala je Vlada BPK Goražde“-riječi su selektora Memiševića.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.