»»

"/>
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Prvi dan škole u školskoj 2022/2023. godini bio je prilika da se posjete i mališani u Udruženju „Buđenje“
Datum: 01.09.2022.

Premijerka Bosansko-podirnjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Biljana Begović posjetile su danas mališane u novoosnovanom  Udruženju „Buđenje,“ čija je primarna djelatnost pružanje podrške porodicama djece s poteškoćama u razvoju.

Uz prigodne poklone koji su ovom prilikom dodijeljeni mališanima, bila je ovo prilika da se sa predstavnicama udruženja razgovara i o sistemskoj podršci porodicama,  s akcentom na uspostavu servis centra za podršku porodicama koje imaju djecu s poteškoćama u razvoju.

„Podrška uspostavi centra od strane Vlade BPK Goražde sigurno neće izostati, a prema najavama, ovaj projekat bi trebala podržati i Vlada FBiH. Kako bismo postigli taj cilj, neophodno je definisati naredne korake u smislu određivanja ko će biti nosilac aktivnosti, jer finansijska podrška koju mi imamo u planu dati kako bi se uspostavio centar u kojoj će porodice imati jednu sigurnost nije nimalo mala“-  kazala je premijerka Aida Obuća.

Podršku osnivanju udruženja čije aktivnosti su usmjerene na socijalizaciju djece koje imaju poteškoća u razvoju pri samom osnivanju pružila je Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo, a prema riječima ministrice Biljane Begović, podrška njihovom radu ni u narednom periodu neće izostati. Također, i ona smatra da je osim angažovanja stručnih osoba koje rade s djecom neophodno obezbijediti jedan centar u kojem bi porodice osjećale neku sigurnost.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.