»»

"/>
Zasjedao Organizacioni odbor za obilježavanje 18.septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde
Utvrđen prijedlog programa obilježavanja 30.godišnjice oslobođenja Goražda
Datum: 06.09.2022.

Organizacioni odbor za obilježavanje 18.septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde na današnjoj sjednici utvrdio je prijedlog programa obilježavanja jednog od najznačajnijeg datuma u novijoj historiji našeg kantona, koji će biti upućen Vladi BPK Goražde na razmatranje.

„Program obilježavanja je raznovrstan s obzirom da smo planirali sadržaje u kojim će moći da uživaju sve kategorije stanovništva. Između ostalog, planirana je pozorišna predstava proslavljenog glumca Emira Hadžihafizbegovića, okrugli stolovi, promocije knjiga, izložbe slika, kao i performansi koje će izvesti naši sugrađani, sportska takmičenja, memorijalni turniri. Jako puno je sadržaja i ja ovim putem pozivam sve građane BPK Goražde da se što u većem broju okupe kako bismo, na što bolji način, obilježili ovaj datum koji je sigurno jedan od najznačajnijih u historiji našeg kantona“-  kazala je nakon sjednice premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća.

Podsjetimo, obilježavanje Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde započelo je 3.septembra XXIV Međunarodnim memorijalnim rukometnim turnirom „Mirsad Hurić Goražde 2022“, u spomen na velikana goraždanskog rukometa Mirsada Hurića koji je poginuo početkom agresije na BiH, braneći svoj grad, a završava 21.septembra, obilježavanjem godišnjice mobilizacije policije i podsjećanjem na njihov veliki doprinos u odbrani Goražda i naše domovine.

Program obilježavanja 18.septembra bit će punovažan po odobrenju Vlade BPK Goražde, koja će utvrditi i konačan finansijski plan održavanja ove manifestacije.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.