»»

"/>
Pet učenika STŠ „Hasib Hadžović“ zaradilo svoju prvu dnevnicu u okviru “Socijalnog dana”
Datum: 21.10.2022.

Ministarstvo za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je u okviru programa Asocijacije srednjoškolaca u BiH „Socijalni dan 2022. godine“ ugostilo 5 učenika STŠ „Hasib Hadžović“.

Ministarstvo se već tradicionalno odaziva ovom programu i daje mu svoj doprinos.  Na socijalni dan srednjoškolci dobijaju priliku da borave na radnom mjestu i steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se sa osnovnim radnim procesima. Na ovaj način se doprinosi i donošenju odluka i budućem zanimanju srednjoškolaca. Veoma lijepa stvar je i to da učenici nakon provedenih 8 sati na radnom mjestu, potencijalno zarade svoje prve dnevnice, a koje će biti uplaćene u socijalni fond.

Socijalni dan ima višestruke efekte, tako što povezuje potencijalne poslodavce i učenike-buduće uposlenike, uči učenike radnoj etici i odgovornosti, promovira pozitivne primjere uspješnih firmi i ustanova i na neki način poboljšava status učenika.

Riječi dobrodošlice srednjoškolcima, na prijemu organizovanim tim povodom, uputili su ministar za unutrašnje poslove BPK-a Goražde Armin Mandžo i policijski komesar Uprave policije Damir Bogunić. Oni su ih upoznali sa organizacionom strukturom Ministarstva i Uprave policije i poželjeli im jedan uspješan dan na „prvoj radnoj obavezi“.

Nakon toga, učenici su raspoređeni u odsjeke Ministarstva, gdje su proveli jedan za njih jako zanimljiv i dinamičan radni dan.

Osim Ministarstva unutrašnjih poslova i ostala ministarstva u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde omogućili su danas, kao i ranijih godina,  goraždanskim srednjoškolcima da radni dan provedu sa njihovim zaposlenima, upoznavajući se tako sa različitim poslovima i zadacima kako bi zaradili svoju prvu dnevnicu.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.