»»

"/>
OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija"svečano obilježila 70.godišnjicu postojanja i rada
Čestitke uputile premijerka BPK Goražde i kantonalna ministrica obrazovanja
Datum: 21.11.2022.

Prigodnim, svečanim programom u Velikoj sali Centra za kulturu, u prisustvu brojnih zvanica, OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija” iz Goražda danas je obilježila svoj dan.

Čestitke učenicima, prosvjetnim radnicima, menadžmentu i uposlenim u Osnovnoj školi “Fahrudin Fahro Baščelija” povodom 70.godišnjice rada i postojanja, tom prilikom, uputila je premijerka Aida Obuća.

Ona je učenicima poželjela puno uspjeha, uz poruku da trebaju biti ponosni što se školuju u školi koja ima dugu tradiciju uspješnog obrazovnog rada i koja nosi ime uvaženog matematičara, pedagoga i profesora Fahrudina Fahra Baščelije, a prosvjetnim radnicima izrazila zahvalnost i poštovanje za znanje koje prenose i strpljenje kojim svakodnevno vode djecu do novih vrijednih saznanja, kako programsko-nastavnih tako i onih životnih.

„ Škole kao odgojno-obrazovne institucije su dokaz da se svaki cilj može ostvariti, ukoliko se poslu pristupi stručno i s ljubavlju. Vi to svakodnevno dokazujete. Još jednom čestitam vam Dan škole, uz obećanje da ćemo se uz pomoć institucija zaduženih za obrazovanje nastaviti boriti za kvalitetnije uslove školovanja i izgradnju demokratskog društva u kojem će se poštovati vaša prava, prava svih učenika i djece na području našeg kantona“- riječi su premijerke BPK Goražde Aide Obuće.

Čestitke povodom Dana osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“ uputila je i resorna ministrica u Vladi BPK Goražde Biljana Begović.

Ovom prilikom, premijerki BPK Goraže Aidi Obući i ministrici obrazovanja Biljani Begović uručene su zahvalnice za podršku i nesebičan doprinos u radu ove škole, a zahvalnice je uručila direktorica OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Jasmina Djana .

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.