»»

"/>
Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo goraždansko. Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod BPK Goražde
Upriličena promocija multimedijalnog naučno-istraživačkog i edukativno-izložbenog projekta „Pod nebom vjere- Islam i Evropa u iskustvu Bosne i Hercegovine“
Datum: 19.01.2023.

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo goraždansko. Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod BPK Goražde upriličili su 18.01.2023.godine, u prostorijama Islamsko kulturno-obrazovnog centra promociju multimedijalnog naučno-istraživačkog i edukativno-izložbenog projekta „Pod nebom vjere- Islam i Evropa u iskustvu Bosne i Hercegovine“.

Navedeni projekat tematizira i interpretira otvorenost, dinamičnost, vedrinu, jedinstvo duhovno, kulturno, civilizacijsko, političko-pravno naslijeđe, kulturnu baštinu, umjetničke, arhitektonske, graditeljske, naučne, književne, muzičke i druge duhovne izraze i svjetske doprinose bosanskih svjetova islama.

Promotori ovog projekta bili su dr. Haris Dervišević, Ismet Veladžić, dr. Ekrem Tucaković i mr. Osman Lavić, a uvodnu riječ dao je muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, koji je kazao da je ovo projekat od suštinske važnosti na kojem se već intezivno radi godinu dana i da je to jedna velika međunarodna izložba.

Prezentaciji su prisustvovali brojni nastavnici osnovnih i srednjih škola te nagrađeni učenici, koji su u okviru ovog značajnog projekta na takmičenju osvojili vrijedne novčane nagrade i studijsko putovanje u Istanbul, zajedno s predmetnim nastavnicima.

Ispred Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda BPK Goražde prisustvovali su Amira Borovac i Ermin Dragolj, koji su uputili čestitke učenicima na osvojenim rezultatima.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.