»»

"/>
OBILJEŽEN DAN OŠ ”FAHRUDIN FAHRO BAŠČELIJA” GORAŽDE
Datum: 26.05.2015.

IMG_8760

Osnovna škola ”Fahrudin Fahro Baščelija” Goražde juče je obilježila Dan škole. Tim povodom, u prostorijama škole organizovana je svečana sjednica kojoj je prisustvovao veliki broj zvaničnika, gostiju, prijatelja, uposlenika i učenika ove škole. Goste je najprije pozdravila i zahvalila im se na dolasku direktorica škole Ediba Bećirević, nakon čega je uz prezentaciju upoznala prisutne sa ostvarenim rezultatima i uspjesima učenika i nastavnika u protekloj godini. U svom obraćanju direktorica je također predstavila projekte koji su realizovani u 2014/2015. godini kao što su: sanacija dijela krova škole, opremanje fiskulturne sale za rad sa djecom s posebnim obrazovnim potrebama, otvaranje produženog boravka u školi, nabavka stručne literature, opremanje kabineta engleskog jezika i historije, adaptacija školskog dvorišta, te projekat koji počinje s realizacijom, a riječ je o utopljavanju zgrade škole.

U ime načelnika općine Goražde dr.sci. Muhameda Ramovića, obilježavanju Dana OŠ ”Fahrudin Fahro Baščelija” prisustvovala je njegova pomoćnica Samira Drakovac, koja je uz čestitke direktorici, nastavnicima i učenicima, istakla kako je ova škola uvijek bila primjer, te kako su u proteklom periodu ostvareni značanji rezultati u radu.

IMG_8775

 

Čestitke u ime Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK uputio je ministar Damir Žuga, a njima se pridružio i premijer BPK Emir Oković, te Ramo Hastor nekadašnji nastavnik ove škole, danas veoma ugledan aktivista fondacije ”Hastor”, koja stipendira veliki broj učenika i studenata na području cijele BiH.

Nakon svečane sjednice organizovano je druženje sa zvanicama, te kulturno-zabavni program koji su pripremili učenici i nastavnici povodom Dana škole, a koji je održan u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde.

U sklopu obilježavanja Dana škole, tokom dana u Gradskoj dvorani održana su sportska takmičenja, dok je u holu škole postavljena izložba dječijeg stvaralaštva.

Trenutno OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija” pohađa 600 učenika raspoređenih u 29 odjeljenja, s tim da je jedno odjeljenje djece s posebnim potrebama.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.