»»

"/>
Moto klub – Goražde
logo-mk-gorazde.jpg

elvir-geca.jpgPredsjednik Moto-kluba: Elvir Geca

Kontakt telefon: 061/ 38 80 52
e-mail: geca@bih.net.ba

Moto klub Goražde jedan je od najmlađih sportskih kolektiva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Osnovala ga je u junu 2006. godine grupa zaljubljenika u motocikle, a sve u namjeri da organizirano promovišu vrijednosti moto- sporta i u ovom dijelu BiH.

Kao punopravan član Sportskog saveza BPK Goražde, u proteklom periodu članovi ovog kluba upravo su radili na promovisanju i unaprijeđenju moto- sporta i bezbjednosti motociklizma. Takođe, primjerima i drugim prihvatljivim metodama promovisana je sigurna upotreba i uživanje u motociklizmu, a njegovi članovi nastojali su pružati pomoć i podršku i ostalim građanima BPK Goražde u svim sferama života, te organizirali i učestvovali u sportskim aktivnostima poput planinarskog pohoda „Grebak-put života“ u organizaciji BPD „Goražde-Maglić“, dobrotvornim akcijama i slično. Takođe, ovaj klub u svoje ciljeve uvrstio je i konstantnu promociju općine Goražde i BPK Goražde u svim prigodnim situacijama – druženjima i takmičenjima motociklista na moto skupovima širom BiH, ali i van njenih granica ( Hrvatska, Srbija i Crna Gora).

Upravo, u organizaciji MK Goražde, a u okviru jubilarnog internacionalnog „Festivala prijateljstva – Goražde 2007.“ po prvi put u historiji grada na Drini održan je moto – susret (11.avgust 2007.), a drugi u okviru ovogodišnjeg Internacionalnog festivala prijateljstva. Zahvaljujući dobroj saradnji sa brojnim moto- klubovima u BiH, MK Goražde ugostio je svoje kolege iz MC „Rajvosa“, MC „ Sarajevo Bikers cluba“ i MC „Nomads Bosnae“ takođe, iz Sarajeva, zatim MC „IL Paradiso“ iz Istočnog Sarajeva, MC „Romanija“ Sokolac, MK „Long Riders“ Pale, MK „ AG – Argentum“ iz Srebrenice. Bilo je tu i solo motorista iz Han Pijeska, Sarajeva i Višegrada.

MK Goražde uspio ih je ugostiti na način pomalo neuobičajen za bikere jer je druženje priređeno na obalama Drine, te iskorištena mogućnost promocije prirodnih ljepota ovog područja, što je jedan od ciljeva ovog kluba. Ovi prvi moto -susreti sigurno neće biti i posljednji, jer će Moto- klub Goražde u istom pravcu nastaviti svoje djelovanje i u budućnosti. Njegova vrata otvorena su za sve ljubitelje motociklizma, a uvijek su spremni proširiti popis svojih prijatelja iz drugih krajeva BiH i van njenih granica. Naravno, otvoreni su za saradnju i pomoć drugim klubovima bez obzira o kojem sportu da je riječ, kao i svim drugim organizacijama i pojedincima.

Zakoni i propisi - SPORT
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

Ministar

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.