»»

"/>
Udruženje sportskih ribolovaca “Goražde”

zijo-terovic.jpgPredsjednik: Zijo Terović
Sekretar: Husein Bošnjo
Adresa: Titova bb
Kontakt tel/fax: 038/ 22 33 68; 061/ 16 70 97

Treneri pionira: Mića Obradović, Suljo Dreca, Husein Bošnjo.

Udruženje sportskih ribolovaca postoji još od 50-tih godina prošlog stoljeća. Tada je nosilo naziv „Jedinstvo“. 1996. godine dolazi do promjene
naziva u Udruženje sportskih ribolovaca „Goražde“.

Članovi su Sportskog ribolovnog saveza FBiH. Takmiče se u Federalnoj ligi Sportskog ribolovnog saveza FBiH, u disciplini lov ribe udicom na plovak.

Na području kantona ovo udruženje ima družinsko seniorsko-juniorsko i pionirsko takmičenje. Učestvuje na družinskim takmičenjima u Zenici, Sarajevu i drugim gradovima u BiH. U budućnosti se planira i družinsko takmičenje u Pljevljima i Višegradu.

Članovi Udruženja sportskih ribolovaca Goražde učestvuju i u pojedinačnom takmičenju u lovu na mladicu.

Za Dan BPK-a i Općine Goražda, u organizaciji ovog udruženja obavezno se održava družinsko takmičenje, u kojem učešće pored domaćina, uzimaju i ekipe iz Ustikoline, Prače i Novog Sarajeva .

Ovo udruženje ima uspješnu saradnju sa svim udruženjima koji djeluju duž obala Drine. Potpisnici su Povelje drinskih ribara.

Klub trenutno broji oko 400 aktivnih članova. U sklopu kluba organizovana je ribo-čuvarska služba u kojoj je uposleno jedno profesionalno lice. Posebna pažnja poklanja se mladim članovima-pionirima, tako da se, između ostalog, svake godine organizuje pionirska škola obuke iz teoretske i praktične nastave. Udruženje organizuje i kampovanje pionira na Modranu, gdje učešće uzimaju članovi udruženja sva tri kluba sa područja kantona. U toku kampovanja organizuje se takmičenje pionira u disciplini lov ribe udicom na plovak, u sklopu kojeg se za prvih pet mjesta uručuju prigodne nagrade.

Poribljavanje…

Zakoni i propisi - SPORT
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

Ministar

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.