»»

"/>
Dodijeljene nagrade učenicima za najbolje literarne i likovne radove
Datum: 06.03.2023.

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je upriličena svečanost povodom dodjele diploma i zahvalnica najuspješnijim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji su uzeli učešće na takmičenju u likovnom i literarnom stvaralaštvu povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH.

Diplome i zahvalnice učenicima i nastavnicima uručili su premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov i resorna ministrica Adisa Alikadić-Herić a kako je naglašeno, cilj današnje promocije je ukazati na značaj mladih stvaralaca kao i njihovih nastavnika uz čiji angažman učenici postižu izuzetne rezultate.

Podsjetimo, učešće na takmičenju uzelo je oko 100 učenika, koje je održano u prostorijama MSŠ „Enver Pozderović“ u Goraždu. Učenici od trećeg do devetog razreda osnovne škole takmičili su se u likovnom i literarnom stvaralaštvu u dvije uzrasne kategorije i to od trećeg do petog razreda i od šestog do devetog . U likovnom stvaralaštvu o temi „Bosanska kuća“ učešće su uzeli učenici od trećeg do petog razreda, dok su učenici od šestog do devetog razreda kreirali likovne radove o temi „Mostovi koji vežu ljude i njihove teške bosanske sudbine“. Kada je riječ o literarnim radovima, učenici od trećeg do petog razreda pisali su o temi „Najljepša je domovina“, dok su učenici od šestog do devetog razreda pisali poeziju o temi „Heroji odbrane moje domovine“.

Učenici srednjih škola takmičili su se samo u literarnom stvaralaštvu pišući prozu i poeziju o temi „Ne mogu se sjećati, ali mogu čuvati sjećanja na čudo bosanskog otpora“.

Nagrađenim učenicima Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo dodijelili su i novčane nagrade koje će učenicima biti uručene putem njihovih škola.

„ Mi na ovim prostorima vrlo dobro znamo kako smo skupo platili nezavisnsot naše države, međutim kada vidimo kako naša djeca danas o tome razmišljaju i pišu , mi se za budućnost naše domovine ne trebamo brinuti“-ovom prilikom kazala je ministrica Adisa Alikadić-Herić.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.