»»

"/>
Sastanak u Općini Goražde
Susret najviših čelnika BPK i Općine Goražde sa predsjednikom FK Olimpic
Datum: 25.12.2012.

O mogućnosti dolaska bosanskohercegovačkog fudbalskog premijerligaša Olimpica u Goražde danas se razgovaralo na sastanku u Općini Goražde koji je organizovao načelnik općine Muhamed Ramović.

Sastanku sazvanom na inicijativu predsjednika FK Olimpic Nijaza Gracića prisustvovali su i predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Suad Došlo, premijer BPK Goražde Emir Frašto, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem te predstavnici Uprave FK Goražde.

Razgovarano je, prije svega, o ispunjavanju potrebnih uslova za realizaciju ove ideje, a da li će doći do njene konkretizacije, ostaje da se vidi u narednom periodu.

– Svi želimo jedno, budućnost i prosperitet Goražda kroz sport, a ovdje je riječ o jednom od najpopularnijih sportova – fudbalu. Ukoliko dođe do sporazuma, to će biti velika stvar i ogroman doprinos svim našim mladima i podmlatku FK Goražde, kao i svim simpatizerima fudbala. Za Goražde bi mnogo značilo da imamo premijerligaša koji bi okupljao mladost, gdje bi imali nekoliko hiljada posjetilaca na utakmicama, jer bi kroz mnoge projekte u budućnosti mogli da oživimo naš pomoćni stadion. Goražde bi ovim projektom dobilo mnogo i današnji razgovor je pokazao da imamo razumijevanje i želju i mi i Kanton i predstavnici FK Goražde, ali nije se ništa definitivno dogovorilo. Naredni sastanak bi bio taj gdje bismo sve ugovorili – kazao je danas načelnik Općine Goražde  Muhamed Ramović.

O ovoj inicijativi govorio je i predsjednik Olimpica Nijaz Gracić.

– Održali smo jedan radni sastanak sa rukovodstvom Općine i Kantona te čelnicima FK Goražde. Tema je bila naša inicijativa za spajanje FK Olimpic sa FK Goražde i drago mi je da smo postigli visoki stepen suglasnosti sa vodećim ljudima iz Općine i Kantona, kao i sa ljudima iz sporta, tačnije FK Goražde- istakao je Gracić.

Eventualni dolazak ovog fudbalskog kluba u Goražde značio bi puno za sve građane Bosansko-podrinjskog kantona, posebno za mlade.

– Nama u Ministarstvu i Vladi BPK-a to bi značilo aktivno uključivanje djece u sport.  Vjerovatno će ovaj sportski klub, ako se postigne dogovor, značajno utjecati na prosvjetne radnike i motivisati mlade ljude, sportiste, a značiće puno i svima onima koji budu odlazili na stadion da gledaju dobre utakmice – rekao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK-a Dževad Adžem.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.