»»

"/>
Ministar za obrazovanje
U posjeti Osnovnoj školi „Hasan Turčalo Brzi“ u Ilovači
Datum: 30.01.2013.

Posjeta osnovnoj školi  u Ilovači

 

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem boravio je danas u prvoj radnoj posjeti Osnovnoj školi „Hasan Turčalo Brzi“ u Ilovači.

Na zajedničkom sastanku sa direktorom škole Izetom Bašićem te predstavnicima Školskog odbora razgovarano je o pitanjima koja se tiču svakodnevnog funkcionisanja škole te mogućnostima poboljšanja uslova rada u ovoj osnovnoj školi. Takođe, bilo je govora i o problemu prijevoza učenika na relaciji Faočići-Brzača koji je, prema riječima predsjednika Školskog odbora, konačno riješen.

Govoreći o namjerama Ministarstva da u narednom periodu omogući još bolje uslove obrazovanja za sve učenike na području Bosanskopodrinjskog kantona, resorni ministar posebno je istako da će se uložiti napori da sve škole, bez obzira da li one pripadaju gradskom ili ruralnom području, imaju jednake uslove za rad.

Posjeta skoli u Ilovaci 012

U toku današnje posjete ministar Adžem obišao je i školske učionice kako bi se lično uvjerio u kakvim uslovima škola radi i koja su to prioritetna pitanja koja u narednom periodu treba rješavati te pozvao menadžment, nastavnike i učenike da i sami izraze svoje želje i ideje u pogledu uvođenja novih pristupa koji će modernizirati nastavni proces i učiniti ga zanimljivijim.

Ono za šta je ova škola posebno pohvaljena danas jesu brojne nagrade osvojene na kantonalnim i federalnim takmičenjima koje najbolje govore kako o uloženom trudu da se učenicima prenesu nova znanja, tako i o marljivosti učenika osnovne škole u Ilovači.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.