»»

"/>
Ministarstvo za obrazovanje i Dom zdravlja „ dr. Isak Samokovlija“
Potpisan Protokol o saradnji
Datum: 06.02.2013.

Copy-of-100_4683

U Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport danas je potpisan Protokol o saradnji sa goraždanskim Domom zdravlja čiji je cilj dalji razvoj i unaprjeđenje saradnje ove dvije ustanove kada su u pitanju djeca i mladi.

Protokol su  potpisali resorni ministar Dževad Adžem i direktorica Doma zdravlja prim.dr. Sabina Gušo.

– Današnjim danom ozvaničiće se saradnja koja već duži period traje između Centra za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja i naših škola na području opštine i Kantona. Vjerujem da je Ministarstvo prepoznalo prednosti ovakve saradnje i dodatnih mogućnosti po pitanju različitih projektnih aktivnosti između škola i Doma zdravlja.

Ključni momenat koji je i inicirao da se ozvaniči potpisivanje ovog Protokola je jedan projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravlja koji će se realizovati u osnovnim školama „Husein ef. Đozo“ i „Fahrudin Fahro Baščelija“ sa učenicima starosne dobi od 6 do 12 godina. Projekat se zasniva na nizu testiranja koja će se provesti kako na učenicima tako i na nastavnom osoblju i roditeljima učenika. Sve je to, zapravo, u cilju prepoznavanja problema hiperaktivnosti djece u tom uzrastu, jednog određenijeg pristupa kako prosvjetnih radnika tako i djece koja zaslužuju možda i poseban zdravstveni tretman kroz usluge koje će biti osmišljene u okviru Centra za mentalno zdravlje – kazala je direktorica goraždanskg Doma zdravlja prim.dr. Sabina Gušo.

Potpisanim Protokolom poseban akcenat stavljen je na međusobnu saradnju u odgojno-obrazovnom procesu, edukaciju nastavnog kadra te zajedničko učešće u određenim istraživačkim projektima čiji je cilj jačanje mentalnog zdravlja i preveniranje poteškoća djece i mladih na području BPK Goražde.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.