»»

"/>
Prijem za direktore škola, učesnica XVI federalnog takmičenja učenika i studenata muzike
„Ponijećemo lijepe uspomene iz Goražda“
Datum: 11.04.2013.

Copy-of-IMG_1224

Premijer BPK Goražde Emir Frašto i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem, sa saradnicima upriličili su danas prijem za direktore škola, učesnica XVI otvorenog federalnog takmičenja učenika i studenata muzike koje se u organizaciji Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ održava u Goraždu.

Razgovarano je o samom takmičenju, a direktori škola iskoristili su ovu priliku da se u ime svih učenika i profesora zahvale na gostoprimstvu koje je pružila goraždanska muzička škola i grad Goražde,  sa željom da se ovo nezaboravno iskustvo ponovi.

Grad Goražde,  prema riječima ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževada Adžema,  dugo godina bio je sinonim za socijalnu pomoć. Nakon rasta industrijske proizvodnje, on sve više postaje kulturni centar, koji će u narednom periodu kroz ovakve manifestacije, uz pomoć Vlade BPK Goražde i svih građana, kako ističe ministar Adžem, postati ono što je svima cilj, a to je kulturni centar Gornjedrinske regije.

„Mislim da imamo kapacitete i  mogućnosti, samo trebamo dobiti publiku koja će posjećivati te događaje“ – istaknuo je ministar Dževad Adžem.

U ime direktora škola, riječi zahvalnosti, posebno organizatoru takmičenja, uputila je Elma Alajbegović, direktorica Osnovne muzičke baletne škole Novo Sarajevo.

„Moje kolege i naši učenici jako su zadovoljni. Na samom ulasku u grad kad vas dočeka veliki  bilbord, znate gdje ste došli i kakva je organizacija. Zahvaljujem se direktorici Selmi Verem, kolegama iz Muzičke škole „Avdo Smailović“ iz Goražda i svim učenicima na jako lijepom gostoprimstvu. Osjećamo se prekrasno i divno nam je i željeli bismo da se ovo ponovi“-kazala je direktorica Osnovne muzičke i baletne škole Novo Sarajevo Elma Alajbegović.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.