»»

"/>
NAJAVA MANIFESTACIJE
Za tri dana u Goraždu se održava sportska manifestacija „Žogarija“
Datum: 21.04.2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projekat „Žogarija“ ili „Loptarija“ jedan je od najpoznatijih dječijih projekata koji se već osmu godinu zaredom uspješno realizuje u devet zemalja Evrope: Sloveniji, Italiji, Austriji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji.

Radi se o manifestaciji takmičarskog karaktera u kojoj učestvuju učenici osnovnih škola, a čiji ciljevi su njegovanje sportskog duha, druženje i zabava, razvijanje ekološke svijesti i svijesti o značaju zdrave ishrane kod djece kroz različite kreativne radionice.

Suorganizator ovogodišnje manifestacije u Goraždu je Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, koje podrškom ove manifestacije želi naglasiti važnost socijalnog i sportskog razvoja djece.

– Pobjednici sa našeg kantonalnog takmičenja će se plasirati na državno takmičenje koje će se održati u Sarajevu, a pobjednici iz cijele države će imati mogućnost da se predstave na takmičenju u Austriji. Ja ovim putem želim da pozovem svu djecu i sve zainteresovane da dođu i podrže naše ekipe i timove koji su se vrijedno pripremali sa nastavnicima u proteklom periodu, sa željom da pobijedi najbolji. Takođe, želim da naglasim da će u okviru zabavnog dijela učestvovati i dječiji zabavljač Kike – kazala je stručna saradnica u resornom ministarstvu Amira Borovac.

„Žogarija“ će se održati u četvrtak 24.04.2014. godine u dvorištu OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“, a u slučaju lošeg vremena praćenog padavinama, takmičenje će se održati u Gradskoj dvorani, s početkom u 11.00 sati.

Finalna priredba „Festival veselja – Žogarija“ održat će se u Klagenfurtu u Austriji i na njoj će učestvovati pobjednički timovi na nivou država.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.