»»

"/>
ODRŽANA SPORTSKA MANIFESTACIJA „ŽOGARIJA“
Na takmičenju pobijedila Osnovna škola „Husein ef. Đozo“
Datum: 24.04.2014.

 

 

IMG_8188

U gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu danas je održana manifestacija pod nazivom „Žogarija“ ili „Loptarija“ čiji je domaćin bila Osnovna škola „Fahrudin Fahro Baščelija“. Naš grad time je postao jedan od četiri grada u kojem je upriličena zabava takmičarskog karaktera na kojoj su učešće uzeli učenici svih osnovnih škola sa prostora BPK Goražde.

Podršku organizatoru ovog takmičenja, firmi „Movem&Co“ iz Sarajeva, pružilo je kantonalno Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, a riječ je o projektu koji ima za cilj da ujedinjuje djecu u zajedničkim sportskim aktivnostima koje podstiču tjelesnu aktivnost, zdravo odrastanje i druženje.

Manifestaciju je otvorila ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh koja je u svom obraćanju istakla značaj druženja mladih kroz održavanje ovakvih manifestacija.

– Ovakve manifestacije uvijek su povezivale ljude, a ovaj projekat ponovo to radi uvezivanjem i podsticanjem druženja najmlađih koji mogu biti most u stvaranju bolje budućnosti za sve nas – kazala je ona.

„Žogarija“ ili „Loptarija“ jedan je od najvećih i najpoznatijih dječijih projekata u ovom dijelu Evrope za koji je ideja potekla iz Slovenije, a on se već treću godinu zaredom realizuje i u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje u našem gradu proteklo je u odličnoj atmosferi  za koju se pobrinuo i dječiji zabavljač Kike, a pobjedu je odnijela Osnovna škola „Husein ef. Đozo“  koja će predstavljati naš kanton u finalu „Žogarije“ koje će se održati  15. maja 2014. godine u Sarajevu.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.