»»

"/>
VLADA BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE
Zajednički prijem za rukometašice ŽRK „Goražde
Datum: 03.06.2014.

Copy-of-IMG_9505

Povodom osvojenog trećeg mjesta na takmičenjima u Premijer ligi BiH i osvojenog drugog mjesta u KUP-u BiH, danas je u zgradi Vlade Bosanskopodrinjskog kantona Goražde održan svečani prijem za članice Ženskog rukometnog kluba „Goražde“ i članove Stručnog štaba ovog kluba.

Čestitke rukometašicama uputili su predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde Suad Došlo, premijer BPK-a Emir Frašto i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh.

– Vaši uspjesi još više dobivaju na snazi ako se uzme u obzir da ste tokom cijele sezone imali poteškoće, kako u igračkom, tako i u finansijskom segmentu. Ovaj uspjeh, ujedno je i uspjeh Bosanskopodrinjskog kantona koji predstavljate i na taj način još jednom ste potvrdili da je ovaj kanton, kanton sporta. Ovim ste postavili visoke standarde za naredne takmičarske sezone, kao i nove generacije koje dolaze – kazala je u svom obraćanju ministrica Azra Kuljuh i dodala da će ministarstvo i u narednom periodu pratiti rad i pružati podršku, kako ovom, tako i drugim sportskim klubovima.

Uz želje da nastave putem uspjeha i pokažu da Bosanskopodrinjski kanton, osim u privredi, ima zavidan potencijal i u oblasti sporta, goraždanskim rukometašicama zahvalio je i premijer Emir Frašto i čestitao im na postignutim rezultatima.

Ovom prilikom pomenuto je održavanje ovogodišnjih MOSI na kojem bi, među stotinjak sportista, koji će predstavljati Bosanskopodrinjski kanton, trebale učestvovati i rukometašice ŽRK „Goražde“.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.