»»

"/>
Dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima, nastavnicima i školama
Datum: 13.06.2014.

Copy-of-IMG_9758

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, sinoć je u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde upriličena svečana ceremonija dodjele priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za školsku 2013/2014.godinu.

Na ovoj svečanosti nagrađeno je više od stotinu učenika i nastavnika. U programu koji je specijalno za ovu priliku pripremljen predstavljeni su njihovi rezultati.

Pored učenika generacije, nagrađeni su i učenici koji su u protekloj školskoj godini ostvarili izuzetne rezultate na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima.

Čestitke najuspješnijim uputio je premijer BPK Goražde Emir Frašto.

Copy of IMG_9770

„Ova manifestacija pokazuje da ste vi dijelovi našeg umeta i našeg napretka, da ste vi najbolji. Činom javnog obilježavanja ove manifestacije, proglašenja najboljih učenika, mi, vaši sugrađani i zvaničnici BPK Goražde, iskazujemo svoju pripadnost Evropi kroz vas, jer samo znanje je mjerilo mogućnosti. U ime građana BPK Goražde, ja vam čestitam i želim sreću i znanje da dijelite“-riječi su premijera BPK Goražde Emira Frašta.

U ime Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, čestitke učenicima uputila je ministrica Azra Kuljuh.

„Želim da kažem da smo mi ponosni na ovu djecu koja su od onih svih obaveza koje imaju tokom nastave i onoga što moraju da učine da bi realizirali ono što se od njih traži uložili više truda da izađu na mnogobrojna takmičenja i postignu izuzetne rezultate. Svakako, ono što postižu djeca je rezultat zajedničkog truda djece, nastavnika i njihovih roditelja“- kazala je ministrica Azra Kuljuh.

Copy of IMG_9760

Nagrada osnovnoj školi koja je ostvarila najbolje rezultate na kantonalnim takmičenjima u školskoj 2013/14.godini pripala je Osnovnoj školi „Husein ef. Đozo“. Učenici ove škole osvojili su 19 od 33 nagrade.

U kategoriji srednjih škola, najuspješnija je bila Srednja tehnička škola „Hasib Hadžović“, čiji su učenici od 16 osvojili 9 nagrada.

Priznanja za uspješnu organizaciju 2.Atletskog mitinga dodijeljena su i Aktivu nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK, Udruženju pedagoga sporta i Atletskom klubu „Goražde“.

Svečanost obilježavanja upotpunili su nastavnici Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“. Među nagrađenim učenicima su i učenici ove škole koji su protekloj školskoj godini ostvarili zavidne rezultate na XVII Federalnom takmičenju učenika i studenata muzičkih škola i akademija i 11. Takmičenju drvenih duvača.

Copy of IMG_9837
Izdavajamo imena učenika generacije u školskoj 2013/2014.godini:

1. OŠ „Husein ef.Đozo“ Goražde – Nedžma Mušović
2. OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde- Lamija Kurtić
3. OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići- Emir Mujanović
4. OŠ „Hasan Turčalo Brzi“ Ilovača-Anesa Turkušić
5. OŠ „Prača“ Prača –Ajla Brdarić
6. OŠ „Ustikolina“ Ustikolina-Edina Kunovac
7. OMŠ „Avdo Smailović“ Goražde-Aida Delizaimović
8. STŠ „Hasib Hadžović“ Goražde-Alma Mašić
9. MSŠ „Enver Pozderović“ Goražde- Emina Mašala
10. SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde-Ajla Hambo

SPISAK NAGRAĐENIH UČENIKA I NASTAVNIKA

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.