»»

"/>
PREMIJER BPK GORAŽDE I MINISTRICA ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT
Organizovan prijem za djecu i odgajatelje goraždanskih predškolskih ustanova
Datum: 01.10.2014.

Picture-097

U sklopu obilježavanja Dječije nedjelje, u zgradi Vlade  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održan prijem za djecu i odgajatelje predškolskih ustanova u Goraždu.

Prijem su organizovali premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh.

– Manifestacija kao što je Dječija nedjelja podsjeća nas odrasle šta je to na šta djeca imaju pravo i u kojem dijelu smo mi odgovorni da ispunjavamo svoje obaveze i odgovornosti. Treba da znamo da nije samo Dječija nedjelja nedjelja u kojoj treba da razmišljamo o pravima naše djece i da pokušamo nešto da uradimo, već je ona podsjetnik da treba da radimo svih dvanaest mjeseci u godini i da se trudimo da sva prava koja su zagarantovana ispunjavamo na najbolji mogući način – kazala je ministrica Kuljuh.

Cilj ove manifestacije koja se tradicionalno organizuje u prvoj sedmici oktobra je da se kroz različite aktivnosti skrene pažnja na djecu i njihova prava, te da se ukaže na ulogu porodice i društva u odrastanju djece.

U okviru Dječije nedjelje na području Bosansko-podrinjskog kanotna i ove godine bit će organizovane različite aktivnosti posvećene promociji dječijih prava i unaprjeđenju interresorne saradnje usmjerene na poboljšanje uslova za zdravo odrastanje djece.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.