»»

"/>
PRIJEM U POVODU 05.OKTOBRA, SVJETSKOG DANA UČITELJA
Ukazano na značaj profesije prosvjetnog radnika
Datum: 02.10.2014.

Picture 106

U povodu 05. oktobra, Svjetskog dana učitelja, u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda BPK Goražde danas je upriličen prijem za najistaknutije prosvjetne radnike osnovnih i srednjih škola te odgajatelje iz predškolskih ustanova s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goržde  u školskoj 2013/2014.godini.

Cilj obilježavanja ovog datuma je ukazati na značaj rada u obrazovanju, a današnji prijem bio je prilika da se uruče priznanja onima koji su u svom radu postigli zapažene rezultate. Sve obrazovne ustanove su na svojim vijećima izvršile nominacije za najistaknutijeg prosvjetnog radnika, a Ministarstvo je u saradnji sa Pedagoškim zavodom formiralo komisiju koja je u skladu sa kriterijima izvršila selekciju nominacija i odabrala najbolje od najboljih.

Nominovani su slijedeći prosvjetni radnici:

 Iz oblasti predškolskog obrazovanja (odgajatelj)– Adisa Borovac  ( JU Predškolski odgoj i obrazovanje „Sunce“)

Iz oblasti razredne nastave (učitelj)- Zineta Pleh  (OŠ „Husein ef.Đozo“ Goražde)

Iz oblasti predmetne nastave (nastavnik)- Emira Korjenić  ( OŠ „Husein ef.Đozo“ Goražde)

Nominacija iz srednjih škola (profesor)- Sanel Mušović  (MSŠ „Enver Pozderović“ Goražde)

Nominacija sindikata- Omer Gradišić  ( OŠ „Ustikolina“ Ustikolina)

Picture 104

 

Uz čestitke na postignutim rezultatima, ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh poželjela je prosvjetnim radnicima puno uspjeha u daljem radu te još jednom ukazala na značaj ove profesije u našem društvu, jer kako je istaknula, najveće priznanje koje se može dobiti za rad je ono koje su mu ukazale kolege iz njegovog okruženja.

„ Od obrazovanja niti jedna profesija nema više uticaja na našu sadašnjost i budućnost. Za pedeset ili sto godina neće biti važno koje ste auto vozili, u kakvoj ste kući živjeli, koliko novca imali i kakvu ste odjeću nosili, ali će svijet biti malo bolji ako ste odigrali važnu ulogu u životu djeteta. Djeca učitelja vole ako vide smisao u onome čemu ih podučava. Ne predaje učitelj ono što želi, niti ono što zna, on predaje ono što jeste. Zato, nemojte odustati i prestati da ih učite o ljudskosti radi budućnosti, poštenja i pravednosti, a mi svi zajedno moramo se zalagati za dostojanstvo ove profesije i njeno veće društveno vrednovanje“- istaknula je ovom prilikom ministrica za obrazovanje, mlade, nauku,  kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh.

Svi nominovani prosvjetni radnici  sutra će imati priliku da od strane Federalnog ministarstva za obrazovanje i nauku dobiju zaslužene nagrade i priznanja na svečanoj akademiji koja se organizuje u njihovu čast.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.