»»

"/>
Mala svečanost u znak završetka radova na obnovi OMŠ “Avdo Samilović”Goražde
Datum: 30.11.2011.

U prostorijama  Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ danas je priređena mala svečanost u znak završetka radova koji su proteklih dana obavili uposlenici Goraždestana. Unutrašnjost škole,  dobila je  potpuno novi izgled  a nastavno osoblje i učenici daleko ugodniji ambijent za izvođenje nastave. Prema rijelima direktorice škole Selme Verem, radilo se na krečenju unutrašnjosti prostorija, farbanju izmjeni stolarije.

-Radovi su počeli 15.11. ’11, a izvođač radova je bila firma ‘Goraždestan’,  sa kojiom smo jako zadovoljni jer su zaista uradili odličan posao. Finansijer radova jednim dijelom je bila sama škola, a veliki dio pomoći nam je došao i od strane ministarstva obrazovanja, kao i općine Goražde,  kojima upućujem veliku zahvalnost, jer su zaista dopriinijeli da ova naša ustanova dobije jedan novi, lijepš izgled a naša djeca, učenici rade i vrijeme provode u jednoj ugodnoj atmosferi.

-Pored ove dvije institucije, i ‘Goraždestana’ kao izvodjača radova, nesebičnu pomoć dali su i uposlenici naše škole, koji su radili šta je bilo potrebno, potom određenim sredstvima nam je pomoglo i udruženje ‘Facelija’ sa Rehadom Deljom, potom Safet Gušo sa svoje strane u smislu radova na stolariji, Alen Selimović također je dao doprinos svojom vještinom, kroz izradu nekih detalja za kabinete, zatim porodica Klisura… i izvinjavam se ako sam nekoga zaboravila, rekla je direktorica Selma Verem.

-Jedan dio nastave se izgubio, a te časove ćemo čim prije nadoknaditi, neke već i jesmo. Neki radovi su još ostali ali to smo morali prolongirati za početak naredne godine ali svakako ćemo i to završiti, dodala je Selma Verem.

Što se tiče narednih aktivnosti koje čekaju ovu školu, slijedi takmičenje na koje idu 2 učenika, Nadira Imamović, u klasi nastavnika Irhada Kuduza i Vehabović Bakir u klasi nastavnika Omara Softića. Radi se o takmičenju gitarista u Srbiji, tačnije u Valjevu a biće održano 10. i 11. decembra.

U svom obraćanju direktorica je još jednom iskoristila priliku da se zahvali još nekima koji su dali svoj doprinos.

-Moram spomenuti i to stalno naglašavam, ako je potrebno i 100 puta, moram to zaista, jer neizmjerna je pomoć koju dobijamo od našeg prijatelja Hajrudina Poturka, naime i na ovo takmičenje koje slijedi, kao i na mnoga prethodna idemo zahvaljujući njegovoj pomoći.

U svoje ime i ime nastavnika zahvalnost svima koji su doprinijeli novom ljepšem izgledu škole, uputio je i Meho Bašić, nastavnik harmonike, rekavši da će uslovi rad nastavnika umnogome biti poboljšan a posebno značajno je to što će učenici također raditi u jednom drugačijem i ljepšem ambijentu.

‘Mini koncert’, izvodeći po jednu kompoziciju, povodom otvaranja škole imali su Lejla Trnčić na klaviru, Ćebo Alen na harmonici i Kenan Hodžić – klavir.

Kratko obraćanje imala je i ministrica obrazovanja nauke, kulture i sporta BPK-a Alma Delizaimović rekavši kako joj je veoma drago što je posao upješno završen i što je ministarstvo moglo dati svoj doprinos i nastojaće da to radi i u budućnosti.

-Federalno ministarstvo je također izašlo u susret sa određenim sredstvima, tačnije po 5. hiljada KM su dobile sve škole koje su aplicirale, njih 9 ukupno. Nažalost ta sredstva od 5.000 KM nisu bila dovoljna za kupovinu klavira koji košta nešto više, a jako je potreban ovoj školi, tako da sada mogu reći da će naše ministarstvo već na narednoj sjednici Vlade uputiti zahtjev da se ostatak novca koji je potreban obezbijedi za te svrhe, i vjerujem da će se i taj dio uspiješno završiti, rekla je ministrica Delizaimović.

Načelnik Muhamed Ramović se također obratio sa par riječi,  rekavši da će općina Goražde i u budućnosti nastojati da pomogne koliko bude u mogućnosti.

Ova škola i njeni nastavnici a prije svih naša djeca, tj. učenici ove škole to zaslužuju, čak i mnogo više, što će se nadam se i ostvariti, rekao je načelnik Ramović.

bpk.gov.ba/gorazdeonline/

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.