»»

"/>
MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE I PEDAGOŠKI ZAVOD BPK GORAŽDE
Predstavljen dokument koji bi trebao dati smjernice za unaprijeđenje obrazovnog procesa
Datum: 14.11.2014.

IMG_2950

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda BPK-a, predstavnici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH danas su u Goraždu  predstavili dokument pod nazivom „Model za unaprjeđenje sustava kontinuiranog profesionalnog razvoja odgajatelja, nastavnika i stručnih saradnika u BiH“ koji je napravljen uz podršku Misije OSCE-a u BiH. Riječ je o dokumentu čiji je cilj poboljšanje kvaliteta obrazovanja u BiH kroz unaprjeđenje profesionalnog razvoja odgajatelja, nastavnika i stručnih saradnika.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva, Pedagoškog zavoda, Misije OSCE-a i odgojno-obrazovnih ustanova, a dokument je predstavila stručna saradnica u Agenciji za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH Branka Popić.

Prema riječima direktorice Pedagoškog zavoda Dike Makote, značaj ovog dokumenta je veliki s obzirom na to da će dati značajne smjernice za daljnje unaprjeđenje oblasti obrazovanja.

„Sve reforme koje su se dešavale u BiH u procesu obrazovanja nikada nisu imale jedan ovakav prateći dokument koji će dati smjernice za unaprjeđenje profesionalnog razvoja odgajatelja, nastavnika i stručnih saradnika koji je neophodan za dobar kvalitet nastavnog procesa i postizanje dobrih ishoda u učenju. Ekspertni tim je tačno odredio da će to biti u pet koraka, počevši od samog nastavnika pripravnika pa do nastavnika mentora, saradnika i stručnog savjetnika. Radi se o polaznom dokumentu koji će imati veliku važnost i kvalitet ako mi budemo ispoštovali sve odrednice koje su u njega ugrađene – kazala je ovom prilikom direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.