»»

"/>
PREDSTAVNICI INTERNACIONALNOG UNIVERZITETA GORAŽDE RAZGOVARALI SA PREMIJEROM I MINISTROM OBRAZOVANJA
Obećana podrška Vlade u rješavanju smještajnih kapaciteta za studente
Datum: 28.01.2015.

IMG_4234

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i ministar obrazovanja Damir Žuga razgovarali su danas sa osnivačima i rektorom Internacionalnog univerziteta u Goraždu Emirom Duranovićem, Edinom Brutus i Mehmedom Avdagićem.

Bila je ovo prilika da se predstavnici ovog Univerziteta upoznaju sa novim premijerom i ministrom obrazovanja te razgovaraju o budućoj saradnji.

Podatak da je za studij na fakultetima ovog Univerziteta već prijavljeno oko 250 studenata najvećim dijelom iz Turske, a da je zainteresovanost mnogo veća, potvrđuje opravdanost njegovog osnivanja, istaknuto je danas.

IMG_4237

 

” Ovo je veliki iskorak za obrazovanje na području BPK Goražde. Dobijamo Univerzitet internacionalnog karaktera na kojem će studirati kako osobe iz BiH, Turske i drugih zemalja tako i naši sugrađani. Obzirom da se radi o jednom velikom projektu, pored studija, svoju šansu dobit će i nezaposleni visokoobrazovani kadrovi iz našeg Kantona, koji će se zaposliti na Univerzitetu kao profesori i asistenti”-kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

Problem predstavlja smještaj velikog broja studenata, obzirom da nedostaju adekvatni kapaciteti. S tim u vezi, predstavnici Univerziteta danas su istakli da je u planu izgradnja kampusa za potrebe studenata.

Do tada, Vlada BPK Goražde potrudit će se pronaći alternativna rješenja za smještaj brojnih studenata koji se već ove godine očekuju u Goraždu, a kako je istaknuto stupiće se u kontakt i sa predstavincima lokalne zajednice kako bi se na adekvatan i najprihvatljiviji način riješilo ovo pitanje.

Osnivači Internacionalnog univerziteta u Goraždu i predstavnici Ministarstva obrazovanja danas su obišli i potencijalne lokacije za izgradnju studentskog kampusa, kao i buduće zgrade Univerziteta.

IMG_4239

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.