»»

"/>
DRUŽENJE SA FUDBALERIMA GORAŽDA
Datum: 05.02.2015.

3

Povodom ostvarenog uspjeha fudbalera FK Goražda, na čelu sa Upravom kluba koji su osvojili jesenju titulu u okviru Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damir Žuga organizovali su druženje sa fudbalerima kako bi im čestitali na ostvarenom uspjehu, te im poželjeli da u naš grad donesu još mnogo trofeja i da se plasiraju u viši rang takmičenja, a to je Premijer liga BiH.

Prilikom druženja sa fudbalerima načelnik dr.sci. Muhamed Ramović naglasio je da je rezultat koji su ostvarili dodatni motiv da ih i dalje bodrimo i dajemo im podršku u cilju afirmacije sporta/fudbala u našem gradu, sa željom da će nastaviti sa ostvarivanjem dobrih rezultata, te na taj način u najboljem svjetlu predstavljati naš grad – ”Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam večeras zajedno sa ministrom Damirom Žugom organizovao ovaj prijem za naše fudbalere, jer su oni napravili vrhunski uspjeh i željeli smo večeras da kažemo jedno veliko hvala. Zaista sam bio sretan jučer na prijateljskoj utakmici koju su odigrali naši fudbaleri u Hadžićima, gdje su protiv Olimpika odigrali 0:0. Čak su imali šanse i da pobijede nadigravši ekipu Olimpika, iz čega možemo zaključiti da imamo jaku ekipu i uz našu podršku i pomoć zajedno možemo da uspijemo u borbi za prvo mjesto, a samim tim i ulazak u Premijer ligu. Želim naglasiti da će Općina Goražde ove godine mnogo više pomoći ovaj klub, da smo već prvu tranšu u ponedjeljak uplatili i da će s naše strane imati maksimalnu podršku.”

5

”Na ovaj način zajedno lokalna zajednica i ja kao resorni ministar ispred Vlade BPK-a odajemo priznanje FK Goražde i smatram da je ovo pritisak na druge klubove iz ove lige, jer smo ovim pokazali da iza ovog kluba ne stoje samo Uprava, Skupština i igrači nego već i sve institucije grada i kantona kako bi se ostvario historijski uspjeh, a to je ulazak u Premijer ligu. U slučaju da FK Goražde uđe u Premijer ligu Vlada BPK-a je ozbiljno pristupila tome da se obezbijede svi potrebni uslovi, od Ministarstva unutrašnjih poslova do Ministarstva privrede. Mi smo već analizirali neke stvari i svaki od resornih ministara poduzeli su aktivnosti iz svoje oblasti, a i u kontaktu smo sa direktorom SPKC ”Mirsad Hurić”, kao i sa direktorom FK Goražde, kako bi lokalna zajednica i Kanton u narednom periodu kroz faze riješili problem koji ima Gradski stadion, a to je rekonstrukcija i sanacija stadiona” – naglasio je ministar  za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damir Žuga.

2

”Kao što ste imali priliku vidjeti, zaista su nam načelnik i ministar, u ime Općine i u ime Vlade BPK-a, organizovali prijem i pričinili nam jedno veliko zadovoljsto, gdje su nam iskazali punu podršku i čestitali nam na dosadašnjem radu. Kao što je poznato, mi smo jesenji prvaci i Uprava je donijela odluku da se u drugom dijelu sezone ide na ulazak u Premijer ligu BiH. Naši planovi su poznati i kažem ono što je posebno zadovoljstvo i što nam daje sportskog elana i duha jeste da su vladajuće strukture stale uz ovaj klub.” – istakao je direktor FK Goražde, Admir Pozderović.

”Meni je izuzetno drago što se ova večerašnja noć desila iz razloga što smo sumnjali da će se uopšte išta desiti i ova noć nam daje velik podstrek i inspiraciju da nastavimo da radimo kako smo radili, odnosno da radimo i više nego do sada. Drago nam je što ovaj klub želi, hoće i ima volju kao i da grad na čelu sa načelnikom, zatim ministar i privreda ovoga grada žele da nam pomognu da pokušamo da uđemo u Premijer ligu koja je sigurno interes ovoga Kantona i ovoga grada. Što se tiče igračkog kadra, mi smo se pojačali sa nekim igračima, gdje je u klub došlo pet igrača kao pojačanje i nadam se da će doći još dvojica i s tim bi završili sa pojačanjima. Dosta kvalitetni igrači su došli tako da imamo kvalitetan tim i sa potporom koju su nam obećali mislim da imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat” – kazao je trener FK Goražde Nihad Nalbantić.

www. gorazde.ba

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.