»»

"/>
OKONČAN DRUGI UPISNI ROK - U SSŠ "DŽEMAL BIJEDIĆ" UPIS DO 3. JULA
NAJMANJE INTERESOVANJA ZA NOVI SMJER EKONOMSKE STRUKE – BANKARSTVO I OSIGURANJE
Datum: 30.06.2015.

Srednja-tehnička-škola1

Okončan je i drugi upisni rok u tri srednje škole na području BPK Goražde. Kako saznajemo od direktora i predstavnika škola, u MSŠ „Enver Pozderović“ upisana su dva odjeljenja gimnazije te jedno odjeljenje poljoprivrednih tehničara – smjer fitofarmaceut po EU VET programu.

Nažalost, nije bilo dovoljno interesovanja učenika za novi smjer ekomonske struke- bankarstvo i osiguranje, gdje je od planiranih 26 upisano tek devet učenika. Kako ističu u ovoj školi, odluku o sudbini ovog odjeljenja donijet će Ministarstvo obrazovanja i Pedagoški zavod BPK. 

Odzivom učenika zadovoljni su u STŠ „Hasib Hadžović“ gdje su sva odjeljenja popunjena i gdje je upisano 106 učenika. Najviše interesovanja bilo je za zanimanja mašinskih tehničara za kompjutersko upravljanje mašinama (CNC tehničar) i medicinskih sestara – tehničara, koja su popunjena već u prvom upisnom roku, a interesovanja je bilo i za saobraćajnog tehničara drumskog saobraćaja čije je odjeljenje takođe popunjeno, dok je za hemijsko-tehnološkog tehničara od 26 planiranih, upisano 23 učenika.


Za razliku od ove dvije škole , upis u Srednjoj stručnoj školi „Džemal Bijedić” još traje i zadnji rok je 3. juli.
Mjesta ima u svim odjeljenjima, a ova škola nudi zanimanja trgovinski tehničar po EU VET programu (IV stepen), građevinska struka: zanimanje tesar – parketar/ armirač – betonirač (kombinovana odjeljenja), mašinska struka: automenahičar/mašinbravar/zavarivač (kombinacija) i tekstilna struka : zanimanje krojač EU VET PROGRAM.

 U ovoj školi očekuju da će planirana odjeljenja biti popunjena u drugom upisnom roku.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.