»»

"/>
PRIJEM U MINISTARSTVU ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT
Započelo obilježavanje „Dječije nedjelje“
Datum: 01.10.2015.

Djecija-nedjelja-01

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održan prijem za djecu i odgajatelje iz vrtića „Sunce“ i SOS „Kinderdorf“ iz Goražda.

Prijem je organizovan u sklopu „Dječije nedjelje“ koja se obilježava prve sedmice u mjesecu oktobru.

– Izuzetno mi je drago što su se vrtići „Sunce“, SOS „Kinderdorf“ i park „Plavi cvijet“ koji su glavni nosioci aktivnosti na obilježavanju „Dječije nedjelje“ na području BPK-a, opredijelili da svoje aktivnosti počnu obilaskom Vlade BPK-a i resornih ministarstva zaduženih za brigu o mladima i brigu o porodici. Ova sedmica nije samo prilika da se svi prisjetimo značaja dječijih prava, već je to i šansa da se djeca dobro zabave. U našem kantonu, mladih do 18 godina ima oko 4.700 što je otprilike 20 posto populacije, a resorna ministarstva BPK-a kroz niz zakona i podzakonskih akata nastoje u što većoj mjeri podržati aktivnosti mladih – kazao je resorni ministar Damir Žuga.

Djecija-nedjelja-026

Mališani iz goraždanskih vrtića ministru su uručili prigodne poklone koje su sami napravili.

U sklopu obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Bosansko-podrinjskom kantonu i ove godine će biti realizovane različite aktivnosti s ciljem da se skrene pažnja na djecu, potrebu jačanja veza unutar porodice, kao i da se ukaže na potrebu poboljšanja u svim oblastima od značaja za zdravo odrastanje djece.

Programom obilježavanja Dječije nedjelje 2015. na području Bosansko-podrinjskog kantona koji je donijelo Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice planirana su druženja djece, priredbe, izleti te edukativne i kreativne radionice za djecu i roditelje koje će se realizovati tokom cijelog oktobra.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.