»»

"/>
Uručene diplome maturantima MSŠ “Enver Pozderović ” Goražde
Datum: 15.06.2016.

2

I dok očekujemo nove generacije, maturanti MSŠ „Enver Pozderović“, njih 86 na svečanosti koja je održana danas u parku škole, primili su diplome. Uz đake i njihove profesore, svečanosti su prisustvovali zvaničnici Općine i BPK Goražde.

Na početku svečanosti prisutnima se obratila direktorica škole Mula Imamović koja je uz čestitke maturnatima istakla – ”Generaciji na koju smo mi u MSŠ Enver Pozderović veoma ponosni, mi vaši profesori ćemo se sjećati vas kao generacije koja je postizala dobre rezultate i tako predstavljala sebe, svoju porodicu ali i školu. Želim vam puno zdravlja u daljem školovanju da se upišete na fakultete za koje ste se opredijelili, a onim koji ne nastave dalje školovanje brzo zaposlenje. Ispred vas je period u kojem će biti dosta izazova, odricanja, rada i u svemu tome budite istrajni i na kraju postanite časni i uspješni članovi naše zajednice.”

IMG_3775

 

 

Čestitke maturantima uputili su i načelnik Općine Goražde dr.sci Muhamed Ramović i predstavnica Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Amira Borovac.

Tom prilikom, Načelnik je izjavio – ”Od srca vam čestitam završetak srednjoškolskog obrazovanja, želim vam puno sreće i zdravlja u budućnosti. Vi se sada nalazite na jednoj velikoj raskrsnici i zato odaberite ono što najviše volite. Velike me uspomene vežu za ovu školu, drago mi je što ste jako uspješni, a posebno IV2 koji je postigao najveći uspjeh u historiji ove škole. Svima vama želim puno zdravlja, sreće također ponesite najbolje uspomene iz srednje škole i budite ponosni na ovu školu i uvijek se vraćajete svom Goraždu i nikada ne zaboravite sve uspomene koje ste ovdje stekli sa vašim profesorima i neka vas sreća prati.”

1-1-1

 

Čast da učeniku generacije MSŠ „Enver Pozderović“ Nadiri Imamović uruči diplomu pripala je načelniku dr.sci. Muhamedu Ramoviću, dok joj je poklon kompanije Bekto Precisa uručila direktorica škole Mula Imamović. U kulturno-umjetničkom programu na svečanosti su učestvovale učenice škole Zerina Hubjer, Ajla Srna i Sabra Omeragić.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.