»»

"/>
PREMIJER BPK GORAŽDE I MINISTAR OBRAZOVANJA OBIŠLI MJESTO IZVOĐENJA RADOVA
Radovi na utopljavanju JU SSŠ „Džemal Bijedić“ privode se kraju
Datum: 13.12.2016.

img_2381

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas su bili u obilasku JU Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ Goražde, u kojoj se trenutno izvode radovi na utopljavanju školske zgrade.

Naime, nakon što je u ovoj školskoj ustanovi završena prva faza projekta koja se odnosila na zamjenu vanjske stolarije, te krova i krovne konstrukcije kojeg su finansijski podržali Vlada BPK-a i UNDP, u vrijednosti od oko 90.000 KM, uslijedila je i druga faza projekta u okviru koje se izvode radovi na utopljavanju, kao i radovi na otvaranju dodatnih  ulaza u ovoj školi, također uz podršku Vlade  i Federalnog ministarstva prostornog uređenja u vrijednosti većoj od 65.000 KM

Prema riječima resornog ministra Damira Žuge, ovakvi projekti će se nastaviti u svim obrazovnim ustanovama, kako bi se doprinijelo ljepšem izgledu grada, te osigurala ušteda troškova za energiju.

„Mogu reći da su uložena sredstva do sada sigurno i adekvatno utrošena. Opredjeljenost Vlade jeste da i u narednoj godini ulaže punim kapacitetom u obrazovanje i mi možemo biti ponosni na ovo što danas ovdje vidimo. U proteklom periodu, ova škola je imala niz aktivnosti na prekvalifikaciji i dokvalifikaciji radno sposobnih lica, što je sigurno doprinijelo privrednom  razvoju ovog kantona, i s tim  u vezi mi imamo još veću obavezu i odgovornost da ulažemo u obrazovanje“ – kazao je on.

Također, u ovoj školskoj ustanovi bit će implementirana još dva projekta, od kojih je jedan podržan od organizacije KulturKontakt Austrija, a odnosi se na uspostavaljanje školske kuhinje za učenike ugostiteljsko-turističke struke u vrijednosti oko 20.000 KM, te drugi projekat koji podrazumijeva rekonstrukciju sportskih igrališta u dvorištu škole, a kojeg će finansijski podržati Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Direktor JU SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde Admir Kurtović izrazio je veliku zahvalnost Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i svim drugim organizacijama i ustanovama koje su finansijski podržale ove projekte, te  istakao da će uslovi rada kako učenika, tako i nastavnika u ovoj školskoj ustanovi biti znatno bolji.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.