»»

"/>
MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT BPK-A GORAŽDE
Započele edukacije za sudionike odgojno-obrazovnog procesa u odgojno-obrazovnim ustanovama na području BPK-a Goražde
Datum: 13.01.2017.

21

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, danas su u Sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde započele edukacije za sudionike odgojno-obrazovnog procesa u odgojno-obrazovnim ustanovama na području našeg kantona.

Naime, Pedagoški zavod kao i svake godine u sklopu svojih redovnih aktivnosti, organizuje i provodi edukacije i seminare za odgajatelje, nastavnike i profesore odgojno-obrazovnih ustanova s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

15

S tim u vezi, zainteresovani nastavnici, profesori  kao i certificirani treneri će tokom narednih dana, odnosno za vrijeme zimskog raspusta, održati seminare iz različitih oblasti u procesu obrazovanja.

Na današnjoj edukaciji u izvedbi profesorice engleskog jezika u JU MSŠ „Enver Pozderović“ Belme Rahman svi prisutni odgajatelji, nastavnici i profesori mogli su se upoznati s pisanim izvorima i utvrđivanjem vokabulara u srednjim školama i u višim razredima osnovne škole iz engleskog jezika, što je ujedno i bila tema ove edukacije.

1-10

 

Također, u izvedbi profesora likovnih umjetnosti Harisa Bašića danas je upriličena edukacija o demonstracijama osnovnih izražajnih elemenata u likovnoj kulturi.

Direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota ukazala je na značaj i doprinos ovih edukacija te je svim učesnicima poželjela sretan i učinkovit rad.

Seminari i edukacije bit će nastavljeni tokom naredne sedmice, gdje će se između ostalog, govoriti o načinima pripremanja testova znanja, zatim o obrazovanju i učenju općenito te  i o mnogim drugim temama iz ove oblasti.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.