»»

"/>
SVEČANOSTI U GORAŽDANSKIM SREDNJIM ŠKOLAMA POVODOM ZAVRŠETKA ŠKOLOVANJA NOVE GENERACIJE ĐAKA
URUČENE DIPLOME MATURANTIMA SREDNJE STRUČNE ŠKOLE „DŽEMAL BIJEDIĆ“
Datum: 12.06.2018.

-S ponosom kažem da ispraćamo jednu veoma uspješnu generaciju đaka u godini kada obilježavamo 70 godina postojanja naše ustanove, što i završetku njihovog školovanja daje posebnu dimenziju. Po svemu što su pokazali kroz nastavni proces i po rezultatima ostvarenim na takmičenjima, učenice i učenici koji su završili školovanje u ovoj generaciji, zaslužuju sve pohvale. Nećemo ni uz ovaj povod zaboraviti da pomenemo doprinos đaka naše škole u brojnim aktivnostima koje su doprinijele boljem i ljepšem izgledu našeg grada. Želim im svako dobro i sreću u nastavku školovanja ili u pronalaženju zaposlenja – rekao je Admir Kurtović, direktor goraždanske Srednje stručne škole „ Džemal Bijedić“ na svečanosti dodjele diploma maturantima ove ustanove.

U ovoj generaciji maturanata je 86 đaka, podijeljenih u 5 odjeljenja. Među onima kojima je na svečanosti uručena diploma je i Armin Uhota ( građevinska struka), učenik generacije.

-Sretan sam što sam sam završio ovu školu. U tri godine školovanja stekao sam zaista vrijedno znanje koje će mi mnogo značiti ubuduće. Takođe, nezaboravno je drugarstvo koje sam stekao u ovoj školi – rekao je ovom prilikom Armin koji u isto vrijeme razmišlja o studiranju i zaposlenju u inostranstvu, gdje kako nam je rekao, postoji interesovanje za građavince svih struka.

Među brojnim zvanicama na ovoj svečanosti bili su i resorni kantonalni ministar Damir Žuga i gradonačelnik Goražda dr.sci Muhamed Ramović. Uz čestitke maturantima i svim uposlenicima škole, Žuga i Ramović su, simbolično, nekolicini maturanata uručili diplome o završenom školovanju u SSŠ „Džemal Bijedić“.

Ovom su prilikom učenice škole profesorici Dragici Jovičić koja će uskoro u penziju, uručile prigodne poklone.

www.bpkg.gov.ba/Novina “Glas Goražda”

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.