»»

"/>
PRESS KONFERENCIJA RESORNOG MINISTARSTVA I PREDSTAVNIKA ORGANIZATORA
Najavljeno tradicionalno učešće sportista iz BPK Goražde na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama – MOSI 2018.
Datum: 03.07.2018.

Povodom odlaska sportista s prostora BPK Goražde na 55. međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) koje se ove godine održavaju u Priboju, Repubika Srbija,  u  Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu danas je održana press konferencija na kojoj se govorilo o aktivnostima u vezi učešća mladih iz BPK Goražde na ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji koja se ove godine održava u periodu od 4. do 8. jula.

Prema informacijama resornog ministarstva i organizatora, učešće u ovogodišnjoj manifestaciji uzet će više od dvije hiljade sportista, a oko četrdeset sportista iz BPK Goražde će biti jedini koji će na ovim igrama predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Svečano otvaranje MOSI igara održat će se sutra s početkom u 16.00 sati, a, kako je ovom prilikom istaknuto, sve je spremno za odlazak naših sportista. Podršku za učešće sportista iz BPK na igrama pružili su Vlada BPK Goražde, Grad Goražde te kompanija „Prevent“.

„Naš grad i državu BiH predstavlja oko četrdeset sportista iz pet sportova, a to su odbojka, šah, atletika, košarka i odbojka na pijesku. Drago mi je što smo uspjeli, pored ove teške finansijske situacije, da obezbjedimo  finansijska sredstva kako bi naši sportisti bili  prisutni četiri  naredna dana u Priboju. Ja pozivam naše građane da takođe budu prisutni u Priboju, jer nije daleko a jako je dobar i ostali kulturno- zabavni program koji se realizuje svako veče za sportiste i sve one koji su učesnici ili gledaoci MOSI igara. Ujedno, ovo je dobra prilika za nova druženja i nova poznanstva“ – istaknuo je na press konferenciji ministar Damir Žuga

Prema riječima koordinatora odlaska naših sportista, Nermina Obuće sve je spremno što se tiče tehničke organizacije.

„Moram reći da su to najveće amaterske sportke igre u Evropi koje u prosjeku okupljaju i do četiri hiljade sportista. Naše ekipe ćemo pojačati i sa igračima koji trenutno ne igraju u našim klubovima, ali su po mjestu rođenja ili po mjestu boravka tu prisutni. Ove godine direktno na MOSI igre, kao nosioci grupa plasirale su se odbojkašice koje su prošle godine u Pljevljima bile treće mjesto, šahisti koji su bili drugi a ove godine priključili su se i  naši  košarkaši za koje se nadamo da će ostvariti dobar uspjeh, jer prema informacijama koje imamo idu sa veoma kvalitetnom ekipom na čelu sa Adijem Alikadićem i Ninom Herendom. Odbojkašku ekipu će pojačati Ajla Paradžik, reprezentativka BiH koja se vraća danas iz Španije gdje je učestvovala na Mediteranskim igrama i svake godine veoma rado se odazove tom pozivu. Moram napomentui da smo mi jedini grad iz Bosne i Hercegovine koji nosi zastavu BiH na tim sportskim igrama i svakako je čast biti ispod te zastave“ – istakao je on.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.