»»

"/>
PRESS KONFERENCIJA ORGANIZATORA
Dan školskog sporta na području BPK Goražde održat će se u četvrtak, 23.05.2019. godine
Datum: 21.05.2019.

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održana press konferencija povodom predstojećeg održavanja Dana školskog sporta na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Od ranije je poznato da se ovaj sportski događaj u Bosansko-podrinjskom kantonu održava svake godine krajem maja, a u njegovoj organizaciji, osim resornog ministarstva, učestvuju i Aktiv nastavnika sporta BPK Goražde te Atletski klub „Goražde.

– Ove godine smo malo promijenili format aktivnosti. Prethodne godine je to bilo u formatu atletskog mitinga, a ove godine učestvovaće svi učenici škola s područja BPK-a i imaćemo predškolsku djecu koja će učestvovati u atletskim igrama. Ove godine, želja nam je bila da učestvuje što više učenika u ovim sportskim aktivnostima – kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija.

U okviru ove sportske manifestacije, Aktiv nastavnika sporta će biti zadužen za organizaciju sportskih aktivnosti u školama. S tim u vezi, predsjednik aktiva Elvedin Srkalović, kazao je kako je osnovni cilj da za vrijeme održavanja ove amnifestacije što više djece učestvuje u sportskim aktivnostima.

– Zamislili smo to tako da svaka škola organizuje u svojoj školi neka takmičenja za većinu učenika, tako da zastupljenost bude preko 80-90 posto učenika, u raznim sportovima, na raznim poligonima i u raznim sportskim igrama – kazao je on.

Takmičenja će biti prilagođena uzrastu učenika i prostornom kapacitetu škola.

– Svaka škola će u skladu sa svojim mogućnostima održati ta sportska takmičenja, što u u svojim fiskulturnim salama, a tako i na otvorenim terenima – istakao je Srkalović

Kako je naglašeno, Dan školskog sporta je redovna školska aktivnost kojoj su obavezni prisustvovati svi učenici, a ove godine održat će se u svim školama u četvrtak 23. maja 2019. godine s početkom u 08.00 sati.

Atletski klub „Goražde“ u obavezi je da organizuje atletsko takmičenje za djecu predškolskog uzrasta djecu iz goraždanskih vrtića .

-Ta manifestacija će početi u četvrtak, 23. maja, kada je i Dan školskog sporta na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona na Gradskom stadionu u 10.00 sati – kazao je predsjednik Atletskog kluba Zaim Šuman.

On je dodao da će, kao i prethodnih godina, ovo atletsko tamičenje biti podijeljeno u tri dijela, među kojima je i tradicionalna Ciciban utrka za dječake i djevojčice.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.