»»

"/>
U posjeti BPK Goražde Irene Cormenzone Lizarribar
Irene Cormenzone Lizarribar uručeno priznanje „Povelja počasni građanin BPK Goražde“
Datum: 09.10.2019.

U zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je upriličena dodjela priznanja Irene Cormenzone Lizarribar, dobitnici kantonalnog priznanja „Povelja počasni građanin BPK Goražde“, koje joj je dodijeljeno Odlukom Skupštine BPK Goražde u okviru obilježavanja 18. septembra, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde.

Priznanje su uručili predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Edita Velić i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija.

Organizacija „SOS Balkanes“ na čijem čelu je Irene Cormenzone Lizarribar je poznata Goraždanima po svojoj humanosti i projektima koje je provodila u Goraždu, gradu u kojem je kako u periodu rata, tako i poslije bila potrebna svaka vrsta pomoći. Veliki je broj projekata koji su realizovani zahvaljujući Irene, a jedan od najznačajnijih je stavljanje u funkciju dječijeg parka „Plavi cvijet“ u Goraždu.

„Nama je velika čast da je danas sa nama Irene Cormenzane Lizrribar, jer ona osjeća ovaj grad kao svoj i ovaj kanton kao prijateljski kanton. U ime Skupštine BPK Goražde koja joj je i dodijelila priznanje „Povelju počasni građanin BPK Goražde“ povodom 18. septembra, Dana BPK Goražde i Grada Goražde, želim još jednom da se zahvalim na njenom dolasku. Dolaskom da primi ovo priznanje, ona nam je ponovo ukazala čast s obzirom da je morala preći dug i put da bi došla ovdje te još jednom pokazala svoja osjećanja prema ovom prostoru“-ističe predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Edita Velić.

Irene Cormenzone Lizarribar je ovom prilikom uputila riječi zahvalnosti na priznanju koje joj je dodijeljeno,ističući da je puno vezana za građane ovog grada kako u ratu, tako i poslije.

„Goražde je jedno mjesto gdje sam se ja izgradila kao ličnost i gdje sam puno naučila i puno poštujem snagu koju Goražde ima u sebi. Ja ne bih mogla shvatiti svoj život kada bi izbrisala sve ono što sam ja sve doživjela ovdje. Ova nagrada za mene je velika čast i sreća“-riječi su Irene Cormenzone Lizarribar.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.