»»

"/>
Okončan Javni poziv učenicima da u vrijeme pandemije korona virusa pokažu svoje umjetničke stvaralačke sposobnosti
Dragi naši učenici, svi ste vi pobjednici!
Datum: 12.05.2020.

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku kulturu i sport i Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u vremenu pandemije izazvane korona virusom COVID 19 nastojalo je  učenike osnovnih i srednjih škola motivisati da vrijeme provedeno izvan školskih klupa iskoriste na kreativan način te da razvijaju vještinu kritičkog mišljenja i umjetničke stvaralačke sposobnosti.

Shodno tome, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde pozvalo je  učenike osnovnih i srednjih škola da učestvuju na javom pozivu za mlade umjetnike.

Na javni poziv su prispjela ukupno 132 rada u šest kategorija. S obzirom na činjenicu da cilj javnog poziva nije bio razvijanje takmičarskog duha i izbor najuspješnijih , odlučeno je da svi prispjeli radovi budu nagrađeni prigodnim poklonima koje je obezbijedilo ministarstvo u saradnji sa nevladinom  organizacijom  World Wison.

Zbog novonastale situacije praćene pojavom korona virusa, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija upriličio je danas za nekoliko učenika  dodjelu nagrada dok će ostali učenici svoje nagrade dobiti putem škola koje će sa učenicima dogovoriti način preuzimanja.

„S obzirom na činjenicu da su svi prispjeli radovi bili odlični  i da su učenici pokazali svoje umjetničko znanje, odlučili smo  da svi prispjeli radovi budu nagrađeni prigodnim poklonima. Znači, nismo birali jednog pobjednika, nismo birali tri najbolja. U ovom slučaju svi su najbolji i svi su  pobjednici i ja im ovom prilikom čestitam. Svi  radovi će biti  objavljeni u galeriji na web-stranici Ministarstva i ubrzo će se  moći pogledati, pročitati i preslušati, jer želimo pokazati  ljudima širom svijeta kakve umjetnike imamo. Nadamo se da će im  poklonjeni školski pribor biti od koristi  za školske i vanškolske aktivnosti te da će nastaviti da crtaju, slikaju, pišu , stvaraju  muziku i sviraju.  Budite nam sretni, zadovoljni , uživajte u životu, ali ne zaboravite nastaviti da ispunjavate svoje obaveze”, kazao je ovom prilikom ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.