»»

"/>
Najmasovnija sportska manifestacija za učenike osnovnih i srednjih škola

Copy-of-IMG_9392

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Atletskog kluba i Udruženja pedagoga sporta danas je na Gradskom stadionu u Goraždu održan 2. atletski miting.

Učešće na atletskom mitingu uzelo je 300 takmičara, učenika osnovnih i srednjih škola s područja našeg kantona. Održana je i „“ciciban“ trka za mališane uzrasta od dvije do šest godina iz dječijih vrtića „SOS Kinderdorf“ i „Sunce“ kao i trka za sve građane na 3000 metara.

Ovoj do sada najvećoj sportskoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj posjetilaca, a njen početak ozvaničila je ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kultuturu i sport Azra Kuljuh.

Ona se u svom obraćanju, uz želje takmičarima na fer i korektnu borbu za medalju, zahvalila svima onima koji su podržali održavanje ove sportske manifestacije, ali i obrazložila njeno prolongiranje, obzirom da je trebala biti održana 22.05.2014.godine.

Copy-of-IMG_9409

„Upravo u tom periodu, suosjećajući se sa poplavljenim gradovima BiH, ljudima koji u njima žive, nastojali smo dati i svoj doprinos u ublažavanju i prevazilaženju novonastale situacije kroz humanitarni i volonterski rad gotovo svih nas. Ipak, nadam se da prolongiranje održavanja ovog atletskog mitinga nije utjecalo na naše takmičare te da će oni danas svima nama pokazati zavidne atletske predispozicije i ostvariti značajne sportske uspjehe.

Cijeneći da ova sportska manifestacija prerasta u tradicionalnu, da nudi mnoštvo atletskih disciplina te okuplja jako veliki broj učesnika, među kojima i one najmlađe, čast mi je sa ovog mjesta proglasiti je otvorenom“- kazala je u svom obraćanju ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.