Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport
Još nije planiran početak nastave u školama; novo obavještenje u srijedu
Datum: 13.02.2012.

Iako je situacija, uzrokovana zadnjim snježnim padavinama, nešto bolja u odnosu na prethodne dane, još uvijek nije planiran početak nastavne u školama na području BPK Goražde.

Prema riječima resorne ministrice Alme Delizaimović, ministarstvo još nije donijelo odluku o početku nastave u osnovnim i srednjim školama u BPK Goražde zbog nezadovoljavajuće prohodnosti puteva, posebno za učenike koji dolaze iz udaljenijih mjesta, te  veoma niskih temperatura.

Kako bi odgojno-obrazovni proces u školama započeo nesmetano s prvim poboljšanjem vremenskih prilika, resorno ministarstvo svakodnevno prati situaciju kada je u pitanju stanje školskih objekata i grijanja. Što se tiče osnovne škole u Prači, snijeg je skinut sa krova školske zgrade kako bi se spriječilo daljnje pucanje zidova, a oštećena mjesta će se sanirati čim vremenski uslovi to budu dozvoljavali.

Kako nas je informisao direktor kantonalne Direkcije robnih rezervi Asim Vilić, sve škole snabdjevene su dovoljnim količinama lož ulja i školske prostorije griju se bez prekida. Prema njegovim riječima, ukupna situacija po pitanju snabdijevenosti energentima je zadovoljavajuća, jer je i Vlada Federacije, iz federalnih robnih rezervi, odobrila 51 tonu lož ulja za potrebe BPK Goražde, od čega je u kantonalnu Direkciju, do sada, pristiglo 33 tone.

O eventualnom početku nastave resorno ministarstvo će se ponovo oglasiti u srijedu 15.02.2012. godine.

Autor: VLADA BPK-a, www.bpkg.gov.ba
webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.