Sastanak sa dekanesom Mašinskog fakulteta Univerziteta u Mostaru
Za 15 dana počinje drugi semestar za goraždanske studente Mašinskog fakulteta
Datum: 27.02.2012.

Premijer BPK Goražde Emir Frašto i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović sastali su se danas sa dekanesom Mašinskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić „ iz Mostara doc.dr.  Mersidom Manjgo.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima fakulteta kada su u pitanju nastava i ispitni rokovi za goraždanske studente, obzirom da zbog velikih snježnih padavina i nemogućnosti dolaska profesora, studenti nisu imali ispitne rokove u februaru mjesecu. Takođe, razgovarano je i o mogućnostima saradnje sa goraždanskom firmom Unis „Ginex“ jer  je u drugom semestru koji počinje 15.marta,  iz nekih predmeta planirana i laboratorijska nastava.

– Dosadašnjim aktivnostima studenata možemo biti zadovoljni. Imamo 40 redovnih studenata na nastavi a od toga 15 dobrih, s tim da imamo pet studenata koji su očistili prvi semestar te se nadamo da će oni tako nastaviti i dalje – istaknula je dekanesa Mašinskog fakulteta  Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara  doc.dr. Mersida Manjgo.

Dekanesa i rektor Mašinskog fakulteta iz Mostara danas su od premijera BPK-a Goražde i ministrice dobili na poklon laptope.

 

Autor: VLADA BPK-a, www.bpkg.gov.ba
webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.