ZA UČENIKE PETIH RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA S PROSTORA BPK GORAŽDE
I ove godine planirano održavanje „Škole u prirodi“ u Fočanskoj Jabuci
Datum: 10.05.2019.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Arman Bešlija upriličio je danas sastanak sa direktorima i nastavnicima osnovnih škola na kojem je razgovarano o pripremama za već sada  tradicionalno održavanje „Škole u priodi“ u Fočanskoj Jabuci.

U periodu od 20. do 31. maja 2019.godine,  209 učenika petih razreda osnovnih škola s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  raspoređeni u četiri grupe, imat će priliku da pohađaju trodnevnu ljetnu školu u prirodi čiji je domaćin i ove godine OŠ „Ustikolina“ Ustikolina.

Ovaj projekat realizuje se u organizacijji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, uz podršku Grada Goražde i firme „Emka Bosnia“, kao i nevladine organizacije World Vision BIH.

„Pored redovnog nastavnog plana planirali smo takođe niz edukativno- sportskih i kreativnih radionica za djecu tako da nam je stvarni cilj da djeca provedu malo više vremena u prirodi i da se upoznaju sa prirodnim ljepotama ovog kraja“- istaknuo je tim povodom ministar Arman Bešlija.

Kada je riječ o dosadašnjem iskustvu u realizaciji ovog projekta, prema riječima direktorice Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ Halide Kurtović, ona su pozitivna i pozitivno utiču na sam sistem obrazovanja.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.