»»

"/>
OSCE i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport
Trening o strateškom planiranju za uposlene u obrazovanju
Datum: 13.09.2012.

U organizaciji terenske kancelarije Misije OSCE-a u Foči i kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kutluru i sport  danas je u Goraždu organizovan prvi trening o strateškom planiranju za predstavnike obrazovno-odgojnih struktura na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Uspješan rad učesnicima, na početku današnjeg treninga, zaželjela je resorna ministrica Alma Delizaimović te se osvrnula na značaj strateškog planiranja, posebno sa aspetka izrade buduće strategije o razvoju obrazovanja za područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prezenter o temi strateškog planiranja bio je Ilija Trninić iz Centra za razvoj mladih i omladine „Perpetuum Mobile“ iz Banjaluke, ujedno i izvršni direktor ove nevladine organizacije.

– Ono zbog čega smo dans ovdje jeste da  ljudima koji su relevantni u procesu obrazovanja omogućimo da dobiju znanja, vještine i iskustva kako bi mogli samostalno da razvijaju neke planove da bi se unaprijedio kvalitet usluga i kvalitet života uopšte.  Proces je podijeljen u tri susreta, a sada ćemo predstaviti opšti pristup planiranju. Onda moramo kroz vježbe ili praktičnu primjenu pokušati da konkretizujemo određene smjernice ili pravce djelovanja koji će ljudima olakšati da u budućnosti mogu koristiti ova iskustva. Na kasnijim susretima govorit ćemo konkretno o programima, finansijskim aspektima, procesima analize i načinu izrade dokumenta koji se zove strateški plan i koji će biti od pomoći ministarstvu čija  je nadležnost obrazovanje, kultura , nauka i sport – kazao je danas Ilija Trninić.

Ministrica Delizaimović i danas je istaknula veoma dobru dosadašnju saradnju resornog ministarstva i Misije OSCE-a u BiH te iskazala zahvalnost na dosadašnjoj podršci OSCE-a u razvoju procesa obrazovanja na području BPK Goražde i organizaciji današnjeg treninga.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.