»»

"/>
Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport
Posjeta predstavnika državne Agencije za obrazovanje i Zavoda za školstvo Republike Slovenije
Datum: 25.02.2013.

1

Predstavnici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH i Zavoda za školstvo Republike Slovenije posjetili su danas Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport kako bi sa predstavnicima Ministarstva razgovarali o funkcionisanju obrazovnog sistema na području BPK Goražde.

Posjeta je upriličena u okviru twinning projekta pod nazivom ”Jačanje institucionalnih kapaciteta Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje” kojeg finansira EU, a glavni nosilac aktivnosti na ovom projektu upravo je Zavod za školstvo Republike Slovenije.

Osnovni cilj ovog projekta je da se kroz pružanje podrške državnoj Agenciji za obrazovanje osiguraju uslovi za poboljšanje kvaliteta svih nivoa obrazovanja u našoj zemlji.

Na zajedničkom sastanku razgovarano je o trenutnim aktivnostima Ministarstva, planovima u narednom periodu te problemima i mogućnostima poboljšanja sistema obrazovanja u BPK Goražde. Takođe, razgovarano je i o efektima koji su do sada postignuti kroz uvođenje devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja i EU VET programa koji se već godinama uspješno realizuju u školama na prostoru BPK Goražde.

Predstavnici državne Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje ovom prilikom izrazili su zahvalnost na dosadašnjoj saradnji sa Minsitarstvom te pohvalili njegov rad, budući da je BPK Goražde jedan od vodećih kantona u Federaciji kada je u pitanju uvođenje i primjena modernih standarda obrazovanja.

Copy-of-IMG_0092

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.