»»

"/>
Projekat obuke članova školskih odbora
Realizuje se i u našem kantonu
Datum: 05.03.2013.

Copy-of-100_4954

U okviru Programa”Dobro upravljanje u obrazovanju”, predstavnici misije OSCE-a i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, realizovali su projekat koji se odnosi na obuku članova školskih odbora. Tim povodom, danas je predstavljen priručnik za obuku članova školskih odbora u BPK Goražde, a to je djelo uređivačkog tima čiji su predstavnici, pored Ministarstva za obrazovanje i lokalne zajednice, predstavnici nastavnika i roditelji. Učesnicima seminara danas obratio se ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem.

Prema riječima Nade Simović iz OSCE-a, na osnovu istraživanja rada školskih odbora koje je provedeno 2006. godine a koje je pokazalo veoma loše rezultate,  donesena je odluka da se realizuje projekat koji će se odnositi na obuku članova  školskih odbora u cijeloj BiH pa tako i u našem kantonu. Projekat je jako dobro prihvaćen u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Nada Simović

Nada Simović

Distribucija priručnika već danas može krenuti u sve osnovne i srednje škole na području našeg kantona, a u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport se nadaju da će članovima školskih odbora biti od velikog značaja za njihov rad u donošenju pravičnih odluka u obrazovnom sistemu.

Amira Borovac

Amira Borovac

„. Priručnik se sastoji iz tri djela. Prvi dio je zakonodavni, drugi je jačanje kompetencija članova školskih odbora, a treći se odnosi na finansijsko poslovanje u našem kantonu. Obzirom da Ministarstvo cijeni Školski odbor kao jedan od najvažnijih organa upravljanja koji zaista donosi najvažnije i najbitnije odluke za dobrobit naše djece i imajući to u vidu , nadamo se da će priručnik doprinjeti da svi članovi školskih odbora imaju pri ruci nešto što će im pomoći u njihovom daljem radu“-istaknula je Amira Borovac, viši stručni saradnik za predškolsko i osnovno obrazovanje u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.