»»

"/>
MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT BPK GORAŽDE
Savez za sport i rekreaciju invalida u Registru udruženja sporta BPK Goražde
Datum: 20.02.2014.

Copy-of-IMG_6848

Savez za sport i rekreaciju invalidnih osoba Bosansko-podrinjskog kantona Goražde nedavno je ispunilo potrebne uslove za upis u Registar udruženja sporta na području ovog kantona u skladu sa novim kantonalnim Zakonom o sportu, čime će, između ostalog, moći ostvarivati prava na finansiranje iz kantonalnog budžeta.

Savez za sport i rekreaciju invalidnih osoba BPK Goražde djeluje još od 1998. godine.

– Danas smo dobili rješenje o upisu u registar Saveza za sport i rekreaciju invalidnih osoba. Savezu će ova registracija da znači puno, od samog finansiranja programa rada i naših aktivnosti, do razvoja sporta za invalidna lica. Na godišnjem nivou, Savez učestvuje na oko četrnaest državnih prvenstava, gdje smo osvojili više od šesdeset različitih pehara, tako da ovaj Savez radi dobro i imamo dobre rezultate. Nadamo se da će se sve to kroz ovaj novi zakon još poboljšati – kazao je Senad Hasović predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde.

Osim učešća na državnim prvenstvima i brojnim takmičenjima u bh gradovima, Savez za sport i rekreaciju invalida će i ove godine, između ostalog, organizovati KUP u sportskom ribolovu „Mujo Peštek“ povodom Dana BPK i općine Goražde, a za očekivati je da Goražde bude domaćin Državnog šahovskog prvenstva za invalidne osobe 2014.

Rješenje o upisu u Registar sportskih udruženja predsjedniku Saveza uručila je ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh koja je članovima Saveza poželjela da i u budućem periodu ostvaruju dobre rezultate.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.