»»

"/>
SARADNJA WORLD VISIONA I OSNOVNIH ŠKOLA NA PODRUČJU BPK-A GORAŽDE
Odabran najbolji projekat učenika OŠ „Husein ef. Đozo“
Datum: 06.03.2014.

Copy-of-IMG_7179

Uz pomoć organizacije World Vision, u osnovnim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde već nekoliko godina zaredom realizuju se različiti projekti čiji je cilj unaprjeđenje procesa obrazovanja i stvaranje boljih uslova za boravak i rad učenika u školama.

Od prošle godine, škole na području cijele BiH realizuju jedan projekat u saradnji sa World Vision-om koji je osmišljen tako da ova organizacija osigurava sredstva za finansiranje prvonagrađenih projekata, dok se preostali donatori za finansiranje ostalih projekata traže u široj ili okviru lokalne zajednice u kojoj škola djeluje.

Učenici sedmih i osmih razreda OŠ „Husein ef. Đozo“ danas su u kino-sali Centra za kulturu prezentirali projekte sa kojima učestvuju u izboru najboljeg projekta čiju realizaciju će omogućiti World Vision.

Uz učenike i nastavnike ove osnovne škole, predstavnike World Vision-a i ostale goste prezentacije, ovom događaju prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh koja je pozdravila učesnike prezentacije i iskazala zahvalnost ovoj organizaciji, kao i privrednim subjektima “Bekto Precisa”, “Prevent” i “Pobjeda Rudet”, uz čiju pomoć su u svim osnovnim školama na području BPK-a Goražde realizovani vrijedni projekti. Uz želju da se ova saradnja nastavi i u budućnosti, ministrica Kuljuh zaželjela je puno uspjeha svim učesnicima prezentacija.

Copy-of-IMG_7170

Nakon završetka ovogodišnjeg ciklusa projekta, za očekivati je da će škole na prostoru BPK-a Goražde imati bolje i savremenije uslove za rad.

– Ono što je World Vision zamislio ovim projektom, jeste da učenici prezentuju ono što oni žele uraditi u svojim školama, a mi pozivamo ministarstva i korporacije koje djeluju na području opština da i one to prepoznaju i da zajednički rješavamo probleme na koje nam djeca ukažu – kazao je rukovodilac razvojnog područja Jahorina pri World Vision-u BiH Mirza Đelmo.

Od deset predstavljenih projekata, kao najbolji odabran je projekat uređenja školskih svlačionica VIII d razreda.

Povodom 20. godišnjice rada World Visiona u BiH, učenici će svoje projekte prezentovati i 28. maja 2014. godine u Domu armije u Sarajevu, a na ovom događaju očekuje se učešće šireg kruga donatora, među kojima i predstavnici ambasada, ministarstava, banaka, itd.

Svoje projekte u narednim sedmicama, na istom principu, predstavit će i ostale osnovne škole koje djeluju na prostoru BPK-a Goražde.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.