»»

"/>
Odgojno-obrazovne ustanove na području BPK Goražde spremno dočekale početak nove školske godine
Datum: 03.09.2014.

Copy-of-IMG_1514

Prvu sedmicu početka nove školske godine ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh i direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota posvetile su obilasku svih ustanova koje se bave odgojno-obrazovnim procesom na području našeg kantona kako bi u razgovoru sa direktorima utvrdile da li su se stekli uslovi za odvijanje nastave.

Između ostalih, danas je upriličena posjeta Dječijem vrtiću „Sunce“ i Osnovnoj muzičkoj školi „Avdo Smailović“.

Kao i u svim školama na području BPK Goražde nastava u Osnovnoj muzičkoj školi počela je u ponedjeljak.

Uslovi za početak nove nastavne školske godine, prema riječima direktorice Selme Verem, stvoreni su u svakom pogledu, po pitanju učenika, nastavnog kadra i prostora u kojem se radi.

U ovoj školskoj 2014/2015.godini nastavu će pohađati 152 učenika od prvog do šestog razreda te 30 učenika za koje je organizovana pripremna nastava.

Copy-of-IMG_1539

„Sve je spremno i s posebnom radošću očekujemo prve polaznike pripremnog odjeljenja. Nadamo se da će im biti lijepo kao i svih dosadašnjih godina. Novina u ovoj školi je prostorija koju smo renovirali, a za koju smo sredstva smo obezbijedili putem projekta Federalnog ministarstva za obrazovanje i nauku. Nažalost, prostorija je trebala da doživi svečano otvorenje u maju mjesecu, ali zbog poplava koje su zadesile BiH to je odgođeno, pa se nadamo da ćemo to obaviti u narednom periodu“- istaknula je direktorica Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ Selma Verem.

Prilikom posjete ovim ustanovama sa direktorima je razgovarano o nastavku dobre saradnje s ciljem poboljšanja uslova rada, nastavnog procesa, odnosno nastavnog plana i programa koji se realizuje u odgojno- obrazovnim ustanovama.

„U sklopu redovnih aktivnosti Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda, danas smo upriličili posjetu i Osnovnoj muzičkoj školi „Avdo Smailović“. Prethodno smo bili u vrtiću „Sunce“, gdje smo takođe pozdravili naše male mališane i zaželjeli im sve najljepše u narednoj školskoj godini, sa željom da naša djeca budu zadovoljna, prvenstveno njihovi roditelji.

Copy-of-IMG_1548

Po osnovnim normativima i pedagoškim standardima, na naše zadovoljstvo, konstatovali smo da su svi uslovi ispunjeni za odvijanje nastavnog procesa. Imamo dovoljan broj učenika, nastavno osoblje je stručno tako vjerujemo da ćemo ostvariti dobru, kvalitetnu i uspješnu saradnju“- kazala je ovom prilikom direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota.

Kada je riječ o novoopremljenim prostorijama u Muzičkoj školi, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod će u narednom periodu nastojati da u njima organizuje seminare i dodatne edukacije za sve prosvjetne radnike, istaknuto je danas.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.