»»

"/>
Vlada BPK Goražde
Posjeta predstavnika Univerziteta iz Mastrihta
Datum: 18.01.2012.


Profesori i studenti holandskog Univerziteta u Mastrihtu boravili su danas u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.
Na zajedničkom sastanku sa premijerom BPK Goražde Emirom Fraštom, te ministricama Almom Delizaimović i Azrom Kuljuh razgovarano je o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti obrazovanja i zdravstva, koja bi, prije svega, podrazumijevala međusobnu razmjenu znanja i iskustava u ove dvije oblasti.
Predstavnici ovog Univerziteta, u okviru kojeg funkcionišu četiri fakulteta, prvi put su boravili u Bosansko-podrinjskom kantonu prije pet godina i od tada, svake godine, posjećuju ovaj kanton. U toku jedne od tih posjeta nastala je i ideja o projektu pomoći nekim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama koje djeluju na prostoru kantona kojeg će realizovati studenti ovog holandskog Univerziteta uz pomoć dvije koordinatorice iz Goražda.
Cilj posjete Goraždu bio je, takođe, da se na terenu sagledaju eventualne potrebe određenih zdravstvenih i obrazovnih ustanova, kako bi se pripremio adekvatan plan pomoći, ali i da se uspostave kontakti sa odgovornim osobama, kako bi se sva daljnja saradnja odvijala u okviru nadležnih institucija.
Ponovni dolazak predstavnika Univerziteta Mastriht planiran je u maju ove godine, do kada bi trebala započeti konkretna saradnja po ovom projektu.

/bpkg.gov.ba/

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.