»»

"/>
OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN DJEČIJE KNJIGE I DJEČIJE KNJIŽEVNOSTI
Najvrijednijim čitaocima uručene diplome
Datum: 02.04.2015.

IMG_5874

U organizaciji Narodne biblioteke Centra za kulturu Goražde, danas je upriličeno obilježavanje Međunarodnog dana dječije knjige i dječije književnosti.

Obilježavanju su prisustvovali i premijer BPK Goražde Emir Oković kao i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

Uz čestitke u povodu obilježavanja ovog datuma,  premijer BPK Goražde Emir Oković uputio je poruku mladima.

„U današnje vrijeme smo više naslonjeni na pametne i manje pametne telefone i različita elektronska pomagala, ali pisana riječ je nešto što moramo zadržati i razvijati. Mladima želim poručiti da ih pisana riječ može dovesti do kvalitetnog znanja koje će doprinijeti zajednici“-riječi su premijera Okovića .

Narodna biblioteka među brojnim čitaocima ima svoje najvrijednije čitaoce. Najaktivnijim čitaocima uručene su diplome. Diplome je uručio ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

IMG_5891

Priznanja su dobili: najmlađi čitalac Melika Peštek, u kategoriji đaka od I do V razreda Eldina Bukva, od V do IX razreda Emel Korać. Među srednjoškolcima to je priznanje dobila je Elma Kamenica, a priznanja su uručena i čitaocima Naimi Pita i Ismetu Obuća.

Svojim programom obilježavanje ovog  datuma upotpunili su učenici osnovnih škola “ Husein ef. Đozo”, “Fahrudin Fahro Baščelija”, “ Hasan Turčalo Brzi”, “ Mehmedalija Mak Dizdar” i “ Ustikolina”, djeca iz vrtića“SOS” i “ Sunce” i dječijeg parka “ Plavi cvijet”, te volonterke SOS Dječih sela BiH – lokacije Goražde.

U nastavku programa, prisutni su imali priliku da poslušaju stihove književnika Mirsada Bećirspahića, čije pjesme za djecu možemo naći u svim bibliotekama.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.