»»

"/>
Sastanak federalne ministrice obrazovanja i nauke i ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a
Razgovarano o uspostavljanju međusobne saradnje
Datum: 05.05.2015.

DSC_0314

U Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke u Sarajevu jučer je održan sastanak federalne ministrice obrazovanja i nauke Elvire Dilberović i ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damira Žuge.

Ovo je bio prvi sastanak novoizabranih ministara s ciljem međusobnog upoznavanja, razmjene informacija o aktuelnim pitanjima te dogovora o budućoj saradnji.

Jedna od značajnijih tema, bio je razgovor o donošenju Zakona o obrazovanju odraslih na nivou BPK-a, pri čemu je ukazano na potrebu donošenja ovog zakona i na federalnom nivou.

Ministar Damir Žuga upoznao je federalnu ministricu obrazovanja sa  aktuelnim pitanjima u oblasti obrazovanja na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a poseban akcenat stavljen je na pokretanje škole u prirodi za učenike petih razreda osnovnih škola u Bosansko-podrinjskom kantonu, nabavku školskih kombi vozila te pitanja iz oblasti udžbeničke politike.

Ministrica Dilberović ovom prilikom je prezentirala planove federalnog ministarstva u vezi s javnim pozivima za finansiranje projekata u oblasti poboljšanja uslova rada unutar obrazovnog sistema na području Federacije.

Na sastanku je naglašena potreba zajedničkog djelovanja svih ministarstava obrazovanja, kao i usklađivanja postojećih i donošenja novih jedinstvenih propisa u oblasti obrazovanja na nivou cijele Federacije.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.