»»

"/>
PEDAGOŠKI ZAVOD BPK-A GORAŽDE
Započeli novi edukativni seminari za učesnike odgojno-obrazovnog procesa
Datum: 11.01.2016.

IMG_1496

U organizaciji Pedagoškog zavoda BPK-a Goražde danas je započeo novi ciklus edukacija za nastavno osoblje i druge učesnike odgojno-obrazovog procesa u osnovnim i srednjim školama na području BPK-a koji će se odvijati u toku zimskog raspusta.

Cilj ovih edukativnih seminara je unaprjeđenje nastavnog procesa u školama i osiguranje kvaliteta edukacije, a teme koje će biti obuhvaćene pokrivaju različite oblasti – od discipline u školama i problema u nastavnom procesu, preko iskustava naprednih obrazovnih sistema, do integracije poduzetničkih kompetencija u školsko učenje.

U ime Pedagoškog zavoda koji ove edukacije realizuje u sklopu svojih redovnih aktivnosti, predavačima i učesnicima današnjeg seminara obratila se direktorica Pedagoškog zavoda BPK-a Dika Makota.

 

IMG_1499

Prisutne je pozdravio i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga koji je izrazio posebno zadovoljstvo što će nastavnicima, između ostalog, biti predstavljene i nove informacije o kulturno-historijskom naslijeđu na prostoru BPK-a Goražde, s obzirom da je to jedna od dvije teme koje će biti obrađene na prvom seminaru.

Ovom prilikom će biti predstavljen i Katalog kulturno-historijskog naslijeđa na području BPK-a Goražde koji je pripremilo Udruženje „Kulturna baština“ BPK-a i kojim je obuhvaćeno 60 značajnih lokacija iz ove oblasti.

Prema riječima resornog ministra, naporima ovog Udruženja na širem području BPK-a već je registrovano više od 140 lokacija sa kulturno-historijskim znamenitostima te je u narednom periodu planirano objavljivanje novih publikacija sa ovim podacima.

U realizaciju ovog ciklusa seminara uključeno je osoblje Pedagoškog zavoda, kao i vanjski saradnici.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.