»»

"/>
Radni sastanak ministra za obrazovanje sa direktorima osnovnih i srednjih škola
Datum: 04.04.2016.

4

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas je održao redovni radni sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku je razmatrana informacija u vezi sa prijedlozima zakona o osnovnom i srednjem odgoju i obrazovanju koje je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde usvojila na svojoj posljednjoj redovnoj sjednici i koji bi se uskoro trebali naći u parlamentarnoj proceduri radi konačnog usvajanja.

Razgovarano je i o pripremama i organizaciji kantonalnih i federalnih takmičenja, u skladu sa Kalendarom takmičenja koji donosi resorno ministarstvo.

Ministar Žuga upoznao je direktore osnovnih škola sa planiranom dinamikom i aktivnostima upisa učenika u prvi razred osnovne škole za školsku 2016/17. godinu, te je razgovarano i o upisnoj politici u srednje škole, kao i o formiranju tripartitnih vijeća, s ciljem usaglašavanja upisne politike za narednu školsku godinu.

Resorni ministar upoznao je direktore i sa planiranim aktivnostima u vezi s organizacijom Škole u prirodi za učenike petih razreda, te je razgovarano o projektima unaprjeđenja uslova u obrazovanju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koji se već duži niz godina uspješno realizuju u saradnji s nevladinom organizacijom World Vision.

Na sastanku je najavljena posjeta predstavnika Dječijeg festivala za učenike osnovnih škola u organizaciji Turskog kulturnog centra „Yunus Emre.“

Ministar Damir Žuga danas je još jednom iskazao zahvalnost učenicima, nastavnicima i direktorima škola na njihovom učešću u projektu „Memorijalna šuma Srebrenica 8372,“ te doprinosu koji su dali sadnjom sadnica na lokalitetu ovog memorijalnog kompleksa.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.